Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Средњошколцима указано на проблем отпадних вода

Датум: 22.03.2018.

Светски дан вода данас је обележен и у нашој средини. Фокус је овога пута био на отпадним водама. О том важном еколошком проблему је ђацима ССШ “Милош Црњански” говорила Мирослава Крнић, испред Секретаријата за заштиту животне средине.

ОПШИРНИЈЕ

Програм „Браинобраин“ и званично у нашем граду

Датум: 21.03.2018.

Заменица градоначелника Кикинде, Босиљка Срдић, оценила је након данашњег састанка са Катарином Стојановић, ПР „Браинобраин Србија“ и директорима основних школа и ПУ “Драгољуб Удицки”, да ће интензивирање сарадње са овом међународном дечјом институцијом бити од велике користи најмлађим суграђанима и њиховим родитељима.

ОПШИРНИЈЕ

Републичко школско такмичење окупило више од 800 џудиста

Датум: 21.03.2018.

Кикинда је данас угостила најбоље младе џудисте из свих крајева Србије. Републичко школско такмичење у џудоу, у организацији Савеза за школски спорт и Џудо савеза Србије, окупило је више од 800 такмичара. Такмичење су подржали градски Савез за школски спорт и кикиндски “Партизан”.

ОПШИРНИЈЕ

Одборници експресно о будућој деоници Банатске магистрале

Датум: 16.03.2018.

Данашња седница локалног парламента окончана је веома брзо. Дневни ред исцрпљен је за око сат и по времена, а усвојене су одлуке о изради плана детаљне регулације обилазнице државног пута око Башаида, али и о обилазници државних путева око града Кикинде - југозападна деоница. Миливој Лињачки, члан ГВ, указао је да ће обе деонице чинити део будуће Банатске магистрале, која неће пролазити кроз овдашња насељена места.

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... По чему је Кикинда најпрепознатиљивија?
ГЛАСАЈТЕ 477  глас(ов)(а)

У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.