Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

„Кикиндска златна рукавица“ окупила око 60 боксера и боксерки

Датум: 14.12.2019.

Омладински боксерски клуб „Кикинда“ организовао је 45. „Кикиндску златну рукавицу“, а ласкаво признање припало је нашој Сари Шкапик. У рингу је продефиловало око 60 боскера и боксерки из Црне Горе, Румуније и Србије. Публика је у СЦ “Језеро” гледала мечеве у категоријама пионира и пионирки, кадета и кадеткиња, јуниора и јуниорки, омладинаца и омладинки и сениора и сениорки. Ово је, уједно, било и 10. последње коло, Прве лиге Србије- група север.

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикинда домаћин државног првенства за пливаче и пливачице

Датум: 13.12.2019.

Почастовани смо што нам се пружила прилика да се представимо као права спортска средина, потврдимо да смо град спорта и будемо домаћини овако великог такмичења. То је на отварању државног првенства у пливању изјавио Миодраг Булајић, члан Градског већа. Он је подсетио да је Кикинда створила одличне инфраструктурне спортске капацитете који су омогућили одржавање оваквих и сличних такмичења.

 

ОПШИРНИЈЕ

Трибином “Нисте сами” превазилазе предрасуде

Датум: 13.12.2019.

Кикинда је данас била домаћин 11. трибине „Нисте сами“, одржане у оквиру истоимене кампање која има за циљ превазилажење предрасуда према младим особама са проблемима из области менталног здравља, али и са инвалидитетом. Трибину су отворили Далибор Оличков, координатор кикиндске Канцеларије за младе и Цецилија Шајбер, директорка Центра за пружање услуга социјалне зашите града Кикинде.

 

ОПШИРНИЈЕ

Још једна акција “Заједно до здравља” за кикиндске пензионере

Датум: 10.12.2019.

У оквиру пројекта “Заједно до здравља” , по трећи пут, лабораторија “Медлаб” организовала је бесплатан преглед за најстарије суграђане у кикиндском Удружењу пензионера. Оснивач и власник “Медлаба”, др Милан Убавић, поручио је пензионерима да је веома важно да што чешће проверавају глукозу и липидни статус, јер код старијих особа постоји склоност ка дијабетесу и поремећају метаболизма. Акција је спроведена у сарадњи са локалном самоуправом, а анализу крви урадило је 25 најстаријих суграђана који примају најниже пензије.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 488  глас(ов)(а)

Плати картицом и победи


 ОПШИРНИЈЕ

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.