Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Ministar Nedimović u Nakovu najavio digitalizaciju u stočarstvu

Datum: 12.07.2019.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, posetio je danas Nakovo. Poljoprivrednim proizvođačima i zvaničnicama lokalne samouprave i Severnobanatskog okruga predstavio je nove podsticajne mere koje očekuju stočare. Resorni ministar obišao je i govedarsku farmu Olivere Latinović i najavio da će i ovdašnjim stočarima biti omogućeno izdavanje državnog poljoprivrenog zemljišta na desetogodišnji period.

 

OPŠIRNIJE

Dva miliona za nabavku novih i polovnih mašina i opreme

Datum: 10.07.2019.

 Devetoro preduzetnika iz Kikinde i okolnih sela dobili su sredstva koje je lokalna samouprava opredelila za razvoj preuzetništva, mikro, malih i srednjih preduzeća. NJima je opredeljeno ukupno dva miliona dinara. Miodrag Bulajić, član GV za privredu, mala i srednja preduzeća, uručio je preduzetnima ugovore i poželeo da realizuju ambiciozne poslovne planove.

OPŠIRNIJE

U toku adaptacija krova i zamena prozora u OŠ “Đura Jakšić”

Datum: 10.07.2019.

Prvog jula počela je adaptacija krova na starom delu zgrade OŠ “Đura Jakšić” nakon čega je planirana i zamena dotrajalih prozora. Vrednost radova je oko 11 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta. Nakon susreta sa direktoricom škole i izvođačem radova gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, podsetio je da je jedan od prioriteta lokalne samouprave upravo kontinuirano višegodišnje ulaganje u obrazovne ustanove. Markov je naglasio da su poslednjih godina posvećeni tom poslu, bez obzira da li se radi o školama i vrtićima u gradu ili okolnim selima.

 

OPŠIRNIJE

U ulici Ivana Jakšića, staro igralište u novom ruhu

Datum: 10.07.2019.

Da je nedavno rekonstruisano igralište u ulici Ivana Jakšića postalo omiljeno mesto za igru i rekreaciju sugrađana svih generacija, a naročito najmlađih, danas se uverio Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde. Iz gradskog budžeta je za potpunu adaptaciju igrališta izdvojeno skoro milion dinara. Pored ograde i tribina, rekonstruisani su ograda i rasveta. Postavljene su i nove košarkaške table.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 374  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.