Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Predstavljen projekat „Osnaživanje žena u ruralnim sredinama“

Datum: 08.11.2019.

Projekat „Osnaživanje žena u ruralnim sredinama“ predstavljen je meštankama Nakova u petak 08.11.2019. godine. Tribina je realizovana kao deo projektnih aktivnosti koje grad sprovodi u saradnji sa civilnim sektorom a na ime realiacije projekta „Osnaživanje žena u ruralnim sredinama“. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva bez portfelja za demografiju i populacionu politiku. Ova aktivnost je samo jedna u nizu tribina koje se sprovode sa ciljem edukacije iz oblasti populacione politike i osnaživanja žena u ruralnim oblastima.

 

OPŠIRNIJE

“Sovembru” će prisustvovati i gosti iz Malezije

Datum: 08.11.2019.

Osmo izdanje manifestacije " Novembar-mesec sova”, popularni “Sovembar”, održaće se od 13. do 30. novembra, a u koncepcijskom i organizacionom smislu, neće se bitnije razlikovati od prethodnih. Jedna od najvažnijih gradskih manifestacija pokrenuta je da bi se Kikinda popularizovala kao najveće urbano zimovalištu sova utina na planeti.

 

OPŠIRNIJE

Počast najboljim đacima OŠ “Vuk Karadžić”, čestitala i zamenica gradonačelnika

Datum: 07.11.2019.

Najboljim učenicima OŠ “Vuk Karadžić” dodeljene su nagrade i priznanja na svečanosti organizovanoj povodom obeležavanja Dana škole. Đak generacije Jovana Zavišin i najbolji sportista Boris Bodrožić novčano su nagrađeni, dok su nosioci Vukove diplome Slobodan Miškov, Renata Palatinuš i Taša Ziramov dobili knjige iz fonda “Velinka Tešin”.

 

OPŠIRNIJE

Lopte svim gradskim i seoskim školama

Datum: 05.11.2019.

Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine i Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde, predali su danas učenicima OŠ “Đura Jakšić” lopte koje je donirao Sportski savez Srbije, u znak zahvalnosti za učešće kikindskih sportista i đaka na “Malom sajmu sporta”. Identični pokloni očekuju sve gradske i seoske škole. Ova manifestaacija u našem gradu je održana 1. oktobra. Okupila je oko 500 osnovaca, ali i aktivne sportiste i njihove trenere.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 472  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.