Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Susret gradonačelnika sa učesnicima 38. Simpozijuma “TERRA”

Datum: 17.07.2019.

Za učesnike 38. Internacionalnog simpozijumu skulpture u terakoti, ali i njihove domaćine iz Centra za likovnu i primenjenu umetnost „Tera“, danas je prijem u Gradskoj kući upriličio Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde. Pozdravljajući vajare iz naše zemlje i inostranstva, Markov je naglasio da je ovo jedan od najvažnijih kulturnih dođaja u Kikindi.

 

OPŠIRNIJE

Iz gradskog budžeta oko 14 miliona za radove u “Plavom čuperku”

Datum: 16.07.2019.

U narednih mesec dana okončaće se infrastrukturni radovi u vrtiću “Plavi čuperak” koji podrazumevaju zamenu elektroinstalacija, podova, toaleta, kuhinje… Iz gradskog budžeta je za ove radove opredeljeno oko 14 miliona dinara. Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, ocenio je da će ovaj objekat najmlađim sugrađanima i njihovim vaspitačima uskoro pružiti vrhunske uslove, koji su u skladu sa svim standardima.

 

OPŠIRNIJE

Bliži se kraju fazna rekonstrukcija školske fasade

Datum: 16.07.2019.

Fasada OŠ “Jovan Popović” rekonstruiše se nakon skoro sedam decenija, a obiman posao obavlja se fazno od pretprošle godine. Sredstva u iznosu od 2,3 miliona dinara, za ovogodišnje radove, obezbeđena su iz gradskog budžeta. Da će novu školsku godinu i 336 učenika, zgrada dočekati u potpuno novom ruhu, danas se uverio i Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde. Lokalna samouprava je i prethodnih godina izdvojila značajna sredstva, kako bi se đacima i prosvetnim radnicima stvorili kvalitetniji uslovi za praćenje i izvođenje nastave.

 

OPŠIRNIJE

Ministar Nedimović u Nakovu najavio digitalizaciju u stočarstvu

Datum: 12.07.2019.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, posetio je danas Nakovo. Poljoprivrednim proizvođačima i zvaničnicama lokalne samouprave i Severnobanatskog okruga predstavio je nove podsticajne mere koje očekuju stočare. Resorni ministar obišao je i govedarsku farmu Olivere Latinović i najavio da će i ovdašnjim stočarima biti omogućeno izdavanje državnog poljoprivrenog zemljišta na desetogodišnji period.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 377  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.