Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Kultura ponovo spojila Kikindu i Zapadni univerzitet iz Temišvara

Datum: 25.06.2019.

Grad Kikinda i Zapadni univerzitet iz Temišvara realizovaće u narednih 12 meseci projekat “Muzičko kulturno nasleđe Banata” koji je vredan nešto više od 327.000 evra. U fokusu trećeg po redu zajedničkog prekograničnog projekta ovih partnera, ponovo je kultuno nasleđe. Kakve će konkretne benefite imati ADZNM “Gusle” i Kulturni centar ukazao je Saša Tanackov, član Gradskog veća.

 

OPŠIRNIJE

Akcija “Nedelja za čistiju Vojvodinu” realizovana i u Kikindi

Datum: 25.06.2019.

Rubni deo grrada, od NIS-ove benzinske stanice do Banatske ulice, danas je uredilo pedesetak sugrađana i dalo doprinos velikoj ekološkoj akciji “Nedelja za čistiju Vojvodinu” koju organizuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Miroslava Krnić, sekretarka gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, navela je da se radi o najkritičnijoj lokaciji.

 

OPŠIRNIJE

Čuvajući pesništvo i Antića, čuvamo naš nacionalni identitet

Datum: 24.06.2019.

Stihovima neprolaznog Mike Antića koje su govorili Vojislav Voja Brajović, Svetozar Cvetković, Milica Mihajlović, Milica Zarić, Jelena Đokić i Miodrag Petrović, ali i zvucima orkestra “Mokas”, Mokrin je po 34. put odao dužnu počast zemljaku kojim se diči. Na dan kada je veliki pesnik, reditelj, novinar, slikar i boem otišao u legendu, održan je Memorijal “Miroslav Antić”. U program koji je vodila Maja Šuša, učestovovali su i novinar Bora Otić, pisac Ivan Radosavljević, pisac i dramaturg Božo Koprivica. Veče Miki u čast, moćnom glasom i neponovljivom interpretacijom ulepšala je Tanja Jovićević.

 

OPŠIRNIJE

Dva jubileja, pet horova i nezaboravno veče duhovnosti i kulture

Datum: 23.06.2019.

Povodom 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve i 250 godina od početka gradnje hrama Svetog Nikole, pravoslavna crkvena opština Kikinda organizovala je koncert pet horova. Publici su se u hramu Svetog Nikole predstavili “Mironosnice” iz Zrenjanina, ali i članovi četiri ovdašnja hora. Pored hora pri hramu Svetog Nikole, publika je uživala i u nastupu članova hora „Kornelije Stanković“, „Atendite“ i „Sveti Josif Temišvarski“ pri hramu svetih Kozme i Damjana. Jedinstvenom kulturnom događaju prisustvovali su Saša Tanackov, član Gradskog veća i Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine grada.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 356  glas(ov)(a)

Uslužni centar


Počev od srede, 06.02.2019. godine, plaćanje administrativnih taksi u Uslužnom centru moguće je izvršiti i bankarskim platnim karticama. 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.