Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Nakon „Kike“ gurmani će se sladiti i „Sovom“

Datum: 07.11.2011.

07.11.2011.

Gastronomska ponuda restorana „Radnički dom“ upotpunjena je još jednim ukusnim specijalitetom i koktelom  jednostavnog, ali u našem gradu prepoznatljivog imena- „Sova“. Na ovaj način „Radnički dom“ pridružio se afirmisanju  novog turističkog obeležja Kikinde, koja u naučnim krugovima važi za najveće zimovalište sova ušara na svetu. Specijalitet „Sova“ novo je pravo malo remek delo kuvara Petra Dimića. Priprema se od namirnica karakterističnih za ovo podneblje poput piletine, povrća i voća i još nekih preliva, dok je osnova za koktel „Sova“ domaći sok od bundeve u kombinaciji sa „kajsijevačom“:

 


-S obzirom da smo krenuli sa bundevom kao brendom Kikinde koji ima najdužu tradiciju, te nastavili specijalitetom „Kika“ , nazvanom po našoj čuvenoj mamutici, odlučili smo da meni obogatimo jelom i pićem u čast sova ušara. Očekujemo da će, poput „Kike“ , naši gosti lepo prihvatiti koktel i jelo „Sova“. Želimo da na ovaj način, uz lokalnu samoupravu i opštinsku Turističku organizaciju, i mi damo doprinos popularizaciji  Kikinde kao „grada sova“- rekla je na promociji koktela i jela „Sova“ direktorka restorana „Radnički dom“ Jasmina Milankov.
Otkako je 11. februara u meni „Radničkog doma“ uvrštena „Kika“, u njenom neponovljivom ukusu uživao je velik broj gostiju. O tome svedoči i podatak da je prodato više od 1.000 porcija. Specijalitet „Kika“ takođe se sprema od namirnica iz našeg podneblja - najkvalitetnijeg goveđeg mesa i dosta povrća. Gosti mogu da se opredele za specijalitet za dve osobe „Kika“ ili salatu istog naziva koja nije prilog već može da bude i  glavno jelo.



 

Nazad