Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Razvojni fond Vojvodine predstavio Kikinđanima 13 kreditnih linija

Datum: 23.01.2020.

Predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine upoznali su danas Kikinđane i meštane okolnih sela sa 13 kreditnih linija, koje su ustanovljene kako bi proizvođači hrane i preduzetnici unapredili proizvodnju. Dejan Slavujević, iz Odseka za marketing RFV, naveo je da je pravnim licima i preduzetnicima na raspolaganju šest kreditnih linija, dok vlasnici poljoprivrednih gazdinstava mogu da se opredele za neki od sedam kredita.

 

OPŠIRNIJE

Prva akcija “Kikindskog bebi kluba” u 2020. godini

Datum: 22.01.2020.

Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde, uručila je danas bebi pakete roditeljima mališana koji su rođeni tokom septembra, oktobra i novembra prošle godine. U okviru plemenite akcije "Kikindskog bebi kluba" obezbeđeno je 120 paketa, čija pojedinačna vrednost iznosi 8.000 dinara. Osim najosnovnije bebi opreme, roditelji su i u prvoj ovogodišnjoj akciji “Kikindskog bebi kluba” dobili multifunkcionalne stolice.

 

OPŠIRNIJE

Za Časni krst se plivalo u Kikindi i Novim Kozarcima

Datum: 19.01.2020.

Hladno i tmurno vreme nije pokolebalo vrela srca učesnika plivanja za Časni krst u Kikindi i Novim Kozarcima. Novokozarčani su prvi u našoj sredini organizovali plivanje za bogojavljenski krst. Kraj jezera “Strelište” veliki broj meštana, aplauzima je nagradio najhrabrije koji su odvažno zaplivali ka Časnom krstu. U konkurenciji šestorice muškaraca, prvi je do bogojavljenskog krsta doplivao Drago Marković (21) iz Novih Kozaraca.

 

OPŠIRNIJE

Kikindski preduzetnici proslavili krsnu slavu

Datum: 19.01.2020.

Članovi Opšteg udruženja preduzetnika danas su obeležili krsnu slavu- Bogojavljenje. Slavski kolač osveštali su sveštenici SPC, a svojim prisustvom, svečarsku atmosferu, upotpunili Miodrag Bulajić i Saša Tanackov, članovi Gradskog veća. Siniša Pašić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Kikinda, ukazao je da se članstvo konstantno uvećava i da okuplja više od 80 preduzetnika.
 

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 523  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.