Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

U SC “Jezero” održano golbal državno prvenstvo, Kikinđani vicešampioni

Datum: 23.01.2021.

Golbal ekipa “Mladost” iz Beograda postala je prvak Srbije u ovom paraolimpijskom sportu za 2020. godinu. Zbog epidemiološke situacije takmičenje nije održano u decembru, a Kikindi i SC “Jezero” pripala je uloga domaćina. Osim novih državnih prvaka i ekipe kikindskog kluba za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Budućnost“, učestvovale su još ekipe iz Novog Sada i Čačka. Učesnike i organizatori pozdravili su Ramona Tot, članica GV za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici, kao i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu.

 

OPŠIRNIJE

Elektronske licitacije, državno zemljište dobiće ponuđač sa najvišom cenom

Datum: 21.01.2021.

Po prvi put, proces izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta u Kikindi će se obaviti potpuno elekronski. To znači da se potencijalni zakupci za 5.439 hektara, u svih deset katastarskih opština, neće nadmetati u Svečanoj sali Gradske kuće, nego sistemom zatvorenih ponuda. Željene parcele dobiće poljoprivredni proizvođač ili domaće pravno lice sa najboljom ponudom. Ceo proces prijavljivanja za licitacije obavljaće se preko veb aplikacije koja se nalazi na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Do 3. februara traje rok za prijavljivanje, dok je otvaranje ponuda predviđeno 12. februara. Najvažnije pojedinosti predstojećih licitacija danas su saopštili LJuban Sredić, član GV za poljoprivredu i mesne zajednice, i Petar Žigić, član Komisije za izdavanje državnog zemljišta.

 

OPŠIRNIJE

Prvog dana imunizacije, u Kikindi vakcinisano 189 pacijenata

Datum: 20.01.2021.

Direktorica kikindskog Zavoda za javno zdravlje, dr Sandra Radlović, potvrdila je da je prvi dan masovne imunizacije protekao u najboljem mogućem redu. Od prijavljevih 215 pacijenata, na pregled se u vakcinalnom punktu, u Udruženju penzionera, javilo 209 osoba starijih od 70 godina.

 

OPŠIRNIJE

Zimska služba kadrovski i tehnički spremna za nove intervencije

Datum: 20.01.2021.

Zoran Tasić, zamenik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, posetio je danas punkt Zimske službe u čijem je delokrugu, na području Grada Kikinde, održavanje oko 120 kilometara puteva prvog i drugog prioriteta. U prisustvu gradonačelnika Nikole Lukača, Miroslava Dučića, člana Gradskog veća zaduženog za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije i Milivoja Linjačkog, načelnika Severnobantskog okruga, uverio se da kadrovski i tehnički Zimska služba potpuno spremno dočekuje i naredne padavine.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 395  glas(ov)(a)

Uzmi račun i pobedi


 

Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.