Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Karavan „Možemo zajedno“ u Kikindi

Datum: 04.10.2023.

Novinarka i predsednica udruženja „Budimo bezbedni“ Dea Đurđević, danas je bila u poseti Gradskoj kući, u okviru karavana „Zajedno možemo“. Poseti su prisustvovali Valentina Mickovski, članica GV i Bogdan Tasovac, sekretar Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe. Razgovarano je o planovima i merama na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, pri čemu je istaknuto da je Kikinda primer dobre parkse u podršci osobama najosteljivijih društvenih grupa, na čega je ukazala Đurđević. Ona je iskoristila priliku i da predstavi rad svog udruženja, kao i misiju i potrebu pokretanja samog karavana.

 

OPŠIRNIJE

Kompletna rekonstrukcija ulice Uroša Predića

Datum: 04.10.2023.

Stanovnici u ulici Uroša Predića u Kikindi za nekoliko dana imaće kompletno rekonstruisanu ulicu dužine 270 metara i širine četiri metra, sa novim asfaltom, ivičnjacima, atmosferskom kanalizacijom ka kolektorima i kolskim prilazima. Grad Kikinda je, u saradnji sa JP ''Kikinda'', obezbedio 70 miliona dinara za rekonstrukciju putne infrastrukture u gradu, ali i u Ruskom Selu, Bašaidu, Mokrinu i Banatskoj Topoli. Radove, koje izvodi preduzeće ''Ekogradnja'', obišao je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

 

OPŠIRNIJE

Počeo popis poljoprivrede

Datum: 03.10.2023.

Na teritoriji naše zemlje počeo je popis poljoprivrede koji će trajati do 15. decembra. U Kikindi i svim njenim naseljenim mestima, radiće 24 popisivača koji će popisati 5.369 porodičnih gazdinstava. U popis ne ulaze samo porodična poljoprivedna gazdinstva, već i gazdinstva pravnih lica i preduzetnika. Svi prikupljeni statistički podaci biće iskorišćeni za razvoj proizvodnje i unapređenje mera agrarne politike. Detalje popisa objasnila je Miroslava Narančić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj.

 

OPŠIRNIJE

30 godina Zavoda za javno zdravlje u Kikindi

Datum: 02.10.2023.

U Zavodu za javno zdravlje u Kikindi, obeleženo je 30 godina rada i postojanja te zdravstvene ustanove u našem gradu. U protekle tri denije usavršavanja, zaposleni u kikindskom Zavodu, poštujući sve svetske standarde, ispunili su misiju očuvanja javnog zdravlja svih građana. Svečanosti su prisustvovali Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i njegovi saradnici.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 852  glas(ov)(a)

Anketa

Upitnk za građane rekreativce u Gradu Kikinda Popunite upitnik

eGrađanin


COVID-19 vakcine u Srbiji


Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
CBRM

“Rumunsko-srpsko prekogranično praćenje rizika u slučaju vanrednih situacija” - skraćeno “CBRM” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Udruženjem za razvoj među zajednicama za upravljanje vanrednim situacijama iz Rumunije, Inspektorat za vanredne situacije „Banat“ okruga Timiš, Žandarmerijski inspektorat okruga Timiš i Gradom Zrenjanin.

ECOLAKES

“ECOLAKES” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Opštinom Žombolj. Može se reći da je ovo nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje koju su dva bratska grada već uspostavila u brojnim oblastima,

Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.