Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Obeležen Dan Osnovne škole „Petar Kočić“ u Nakovu

Datum: 23.03.2023.

Osnovna škola "Petar Kočić" iz Nakova, prigodnim programom u bioskopskoj sali, obeležila je Dan ustanove i 77 godina postojanja. U svečanom programu učestvovali su učenici i nastavnici kako bi obeležili taj veoma važan datum u selu. Osnovna škola "Petar Kočić" u Nakovu ima 77 učenika i 29 zaposlenih. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i Valentina Mickovski, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje.

 

OPŠIRNIJE

Uži izbor za nagradu Dušan Vasiljev

Datum: 22.03.2023.

Žiri za Nagradu Dušan Vasiljev u sastavu: Radovan Vlahović, predsednik, dr Zoran Đerić, potpredsednik, i Đorđe Pisarev, član, doneo je odluku o užem izboru naslova za Nagradu Dušan Vasiljev koju Grad Kikinda tradicionalno dodeljuje za najbolju knjigu na srpskom jeziku.
 

 

OPŠIRNIJE

Osnovna škola „Feješ Klara“ proslavlja 211. rođendan

Datum: 22.03.2023.

U Narodnom pozorištu u Kikindi održana je svečana priredba povodom obeležavanja 211 godina postojanja Osnovne škole ''Feješ Klara" u kojoj su zaposleni i đaci ove ustanove izveli prigodan program i tako proslavili veoma važan datum u kikindskom obrazovanju. Svečanom programu prisustvovali su Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, ali i članovi Gradskog veća Valentina Mickovski, Melita Gombar i Saša Tanackov.
 

 

OPŠIRNIJE

Obeležen Svetski dan voda

Datum: 22.03.2023.

Povodom obeležavanja Svetskog dana voda, predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i Zavoda za javno zdravlje Kikinda, održali su, u Osnovnoj školi "Jovan Popović", predavanje učenicima četvrtog razreda. Bila je to prilika da se deca bolje upoznaju sa Svetskim danom voda koji je ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija, sa ciljem podizanja svesti o značaju i očuvanju voda i podsećanja na nedostatak vode za piće u mnogim krajevima sveta.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 784  glas(ov)(a)

eGrađanin


COVID-19 vakcine u Srbiji


Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
CBRM

“Rumunsko-srpsko prekogranično praćenje rizika u slučaju vanrednih situacija” - skraćeno “CBRM” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Udruženjem za razvoj među zajednicama za upravljanje vanrednim situacijama iz Rumunije, Inspektorat za vanredne situacije „Banat“ okruga Timiš, Žandarmerijski inspektorat okruga Timiš i Gradom Zrenjanin.

ECOLAKES

“ECOLAKES” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Opštinom Žombolj. Može se reći da je ovo nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje koju su dva bratska grada već uspostavila u brojnim oblastima,

Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.