Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Dan sela u Iđošu se obeležava do nedelje

Datum: 15.08.2018.

Zamenica gradonačelnika Kikinde, Bosiljka Srdić, i član Gradskog veća, Miodrag Bulajić, položili su danas venac na spomen ploču u Iđošu, što je bio i simboličan uvod u početak obeležavanja Dana sela koje je počelo juče, a traje do nedelje.

OPŠIRNIJE

Poklonili se senima nedužno stradalih Jevreja

Datum: 14.08.2018.

Polaganjem venaca na spomenik podignut Jevrejima, obeležen je Dan sećanja na oko 300 kikindskih Jevreja. Oni su pre 77 godina deportovani u logore smrti. Senima nedužno nastradalih ljudi poklonili su se predstavnici lokalne samouprave, Jevrejskih opština iz Srbije i GO SUBNOR-a. Pogrom je počeo u noći između 14. i 15. avgusta 1941. godine. Većina deportovanih Jevreja je do 1942. godine stradala u logorima na Banjici i Starom sajmištu. Od 330 kikindskih Jevreja, holokaust i Drugi svetski rat je preživelo samo njih jedanaestoro.

OPŠIRNIJE

Najmlađe Kikinđane oduševila predstava o Crvenkapi

Datum: 13.08.2018.

Drugi avgustovski vikend „Kikindskog leta“ zaključila je dečja predstava „Ah, ta Crvenkapa“. Najmlađim sugrađanima ovaj komad izveli su članovi balkanske pozorišne trupe „Ara“, koja se i ranijih godina družila sa kikindskim mališanima. Predstava je smeštena u žanr Buffo komedije za decu, sa puno scenskog pokreta, gegova i akrobacija. Ideja protagonista bila je da kroz čuvenu bajku braće Grim, deci ukažu na lepotu drugarstva, osnovna pravila u saobraćaju, ali i na još neke stvari.

OPŠIRNIJE

Tragikomedija o gastarbajterima i našem mentalitetu

Datum: 12.08.2018.

Predstava "Hor bečkih dečaka", tragikomedija o gastarbajterima u Beču i našem mentalitetu, pobudila je dosad najveće interesovanje publike koja prati programe “Kikindskog leta”. Dupke puno dvorište Kurije orilo se od smeha i aplauza Kikinđana, koje su dobro zabavali Predrag Ejdus, Irfan Mensur i Slobodan Boda Ninković. Širom Srbije, ali i u inostranstvu, ova predstava je izvedena sedamdesetak puta. Po tekstu niškog glumca, Miroljuba Nedovića, predstavu je režirao Irfan Mensur. Da, prema njegovoj oceni, komad nije realan, ne bi za dve godine doživeo toliko izvođenja.

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 99  glas(ov)(a)

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.