Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Značajna podrška lokalne samouprave poljoprivrednicima

Datum: 09.04.2021.

Lokalna samouprava svake godine izdvaja značajna sredstva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje , a ove godine iz budžeta grada izdvojeno je 15,2 miliona dinara za tu namenu. Javni pozivi za dodelu sredstava raspisani su juče, istakao je Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivredu prilikom posete poljoprivrednom gazdinstvu Stepanov u Iđošu.

 

OPŠIRNIJE

Veliki dan za 44 radnika PU “Dragoljub Udicki”, potpisali ugovore o radu na neodređeno

Datum: 06.04.2021.

Vaspitači, stručni saradnici, medicinske sestre i radnici sa nižom stručnom spremom, njih 44, potpisali su danas u vrtiću “Miki” sa Kristinom Drljić, direktoricom PU “Dragoljub Udicki” ugovore o radu na neodređeno vreme. Oni su u ovoj ustanovi proveli između 5 i 13 godina, a nije ih, kako kažu, napuštala nada da će ovo i desiti.

 

OPŠIRNIJE

Pokrajina finansira nabavku 920 sedišta za Gradski stadion

Datum: 06.04.2021.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio je nepunih milion dinara za nabavku 920 sedišta, koja će se uskoro postaviti na istočnoj tribini Gradskog stadiona. Ugovor o finansiranju opremanja Gradskog stadiona potpisali su Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde. Sredstva su odobrena na osnovu konkursa za opremanje sportske infrastrukture resornog sekretarijata.

 

OPŠIRNIJE

Uskršnju radost podelili s vernicima u Kikindi i Ruskom Selu

Datum: 04.04.2021.

Hrišćanski vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar danas slave Uskrs. Župnik Tibor Konc služio je Uskršnju misu, a njoj su, pored vernika, prisustvovali Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i njegova zamenica Dijana Jakšić Kiurski. U Rimokatoličkoj crkvi Svetog Franje, misi su prisustvovali još Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine, Šandor Talpai, pomoćnik gradonačelnika i Ramona Tot, članica GV za nacionalne manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici. U ime lokalne samouprave, ali i u svoje lično ime, Ramona Tot je čestitala sugrađanima Uskrs, uz želju da ga provedu u miru i blagostanju.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 452  glas(ov)(a)

Ispitivanje zadovoljstva korisnika usluga vodovoda i kanalizacije


Poštovani Korisnici,

U cilju unapređenja svojih usluga, JP „Kikinda“ je odlučilo da sprovede istraživanje o zadovoljstvu korisnika uslugama vodosnabdevanja i kanalizacije. U tom smislu, ljubazno Vas molimo da izdvojite 10 minuta i popunite ovaj upitnik, koji će nam pomoći da budemo još kvalitetniji u pružanju usluga Vama – našim korisnicima.

JP „KIKINDA“

Popunite anketu

Budimo odgovorni


Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
ECOLAKES

“ECOLAKES” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Opštinom Žombolj. Može se reći da je ovo nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje koju su dva bratska grada već uspostavila u brojnim oblastima,

Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.