Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Dokumentarni film o Vidovdanskom putovanju Kikinđana, kruna rada Srpskih ratnih veterana

Datum: 30.10.2020.

Polučasovni dokumentarni film o Vidovdanskom putovanju veterana i građana Kikinde i obilasku mesta pogibije naših vojnika tokom 1999. godine na području Vranja i Kuršumlije, prikazan je publici u Narodnom muzeju. Projekciji je, pored ostalih, prisustvovao i Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine.

 

OPŠIRNIJE

Trg u Mokrinu biće naredne godine oplemenjen fontanom i letnjom scenom

Datum: 30.10.2020.

U nastavku posete seoskim mesnim zajednicima, resorni član Gradskog veća, LJuban Sredić, danas je boravio u Mokrinu. NJegov domaćin, Živko Ugrenović, upoznao ga je sa dosad obavljenim infrastrukturnim radovima u ovoj kalendarskoj godini. I u Mokrinu se moglo čuti da će svih devet sela ima ravnopravan tretman od strane lokalne samouprave i da je ovo najbolji način da se na licu mesta, iz prve ruke, čuju šta su to najveći problem meštana sela.

 

OPŠIRNIJE

U Kikindi i Novom Miloševu ne blede sećanja na Ranka Žeravicu

Datum: 29.10.2020.

Ranko Žeravica, počasni građanin Kikinde i legendarni košarkaški trener, za života, uvek i na svakom mestu, isticao je privrženost rodnom Novom Miloševu, ali i Kikindi, u kojoj je proveo najlepše gimnazijske dane. Na dan kad nas je pre pet godina napustio Ranko Žeravica, o velikanu naše i svetske košarke, govorili su njegova supruga Zaga, košarkaški učenik, saradnik i dugogodišnji prijatelj, Milosav Reljin i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač. U pratnji Čedomira Žeravice, potom su u Novom Miloševu posetili spomen sobu u kojoj se nalazi samo mali deo fotografija i ličnih stvari Ranka Žeravice koje će, uz drugu građu, činiti postavku Muzeja “Ranko Žeravica”. Spomen kompleks obuhvata već izgrađen košarkaški teren, koji je finansirala “Barselona” i objekat koji još nije priveden nameni. Uz njegove trofeje, slike, trofeje, ovde će se nalaziti suvenirnica i mesto gde će budući posetici moći da se okrepe. Fondacija “Ranko Žeravica” trudi se poslednjih godina da ovu sjajnu sportku priču izgura do kraja.

 

OPŠIRNIJE

Rebalans budžeta izvestan, spremno 70 odsto materijala

Datum: 28.10.2020.

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta, odbornici su usvojili konsolidovani izveštaj o izvršenju budžeta u prvih devet meseci tekuće godine. Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika, odbnornicima i javnosti je iscrno, isprecizno i jasno iznela stanje finansija, i konstatovala da je rebalans budžeta neminovan. Ona je navela da je ovogodišnji budžet bio projektovan na oko 3,2 milijarde dinara. U prvih devet meseci prihodovano je 47 procenata, odnosno milijardu i 520 miliona dinara. I rashodovna strana je oko 47 odsto- milijardu i 507 miliona dinara. Zamenica gradonačelnika potvrdila je da je u pripremi rebalans budžeta i da je dve trećine posla već gotovo. Rebalans će biti realan u odnosu na sredstva kojima se puni budžet.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 245  glas(ov)(a)

Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.