Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Najbolji vojvođanski karatisti ponovo u Kikindi

Datum: 23.03.2019.

Kikinda je danas domaćin Prvenstva Vojvodine u karateu. Reč je o kvalifikacionom turniru Šotokan federacije za Prvenstvo Srbije. Takmičenje je okupilo 450 karatista svih uzrasnih kategorija, od nada do seniora. U Kikindu su došli predstavnici 25 kluba.

 

OPŠIRNIJE

Svetski dan voda obeležen i u Kikindi

Datum: 22.03.2019.

U našoj sredini je Svetski dan voda, 22. mart, na simboličan način, obeležen u SSŠ “Miloš Crnjanski”. Budućih tehničarima za zaštitu životne srediine, govorili su predstavnici gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, ali i zvaničnici Zavoda za javno zdravlje, JP “Kikinda” i kompanije FCC.

 

OPŠIRNIJE

Obeležen Dan dvojezične škole “Feješ Klara”

Datum: 22.03.2019.

Jedina gradska dvojezična obrazovna ustanova, OŠ "Feješ Klara", bogatim i raznovrsnim programom obeležila je Dan škole, 21.mart. Zamenica gradonačelnika Kikinde, Bosiljka Srdić, ocenila da se posvetni radnici i rukovodstvo škole trude da je očuvaju, da bude lepša i urednija.

 

OPŠIRNIJE

Park prijateljstva “Narvik”, novi simbol pobratimskih veza

Datum: 20.03.2019.

Deo trga kod spomenika internicima, rad akademskog vajara Slobodana Kojića, danas je proglašen parkom prijateljstva i nazvan imenom pobratimskog grada iz Norveške. Park “Narvik” novi je simbol prijateljstva našeg i norveškog grada. U pratnji domaćina i delegacije AP Vojvodine, posetili su ga i vence na spomenik internicima položili i članovi delegacije Narvika i regije Nordland. Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, podsetio je da je pretprošle godine potpisana nova Deklaracija o prijateljstvu između dva bratska grada.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 262  glas(ov)(a)

Uslužni centar


Počev od srede, 06.02.2019. godine, plaćanje administrativnih taksi u Uslužnom centru moguće je izvršiti i bankarskim platnim karticama. 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.