Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

I na 5. “Beogradskom manifestu” dominirala narandžasta boja Kikinđana

Datum: 25.05.2019.

Po oceni organizatora, drugih izlagača i publike, upečtljiv je bio i treći nastup Kikinđani na "Beogradskom manifestu". Peto izdanje popularne manifestacije u Gornjem gradu Kalemegdanske tvrđave, Kikinđani su iskoristili da promovišu najstariju turističko-gastronomsku manifestaciju “Dani ludaje”, ali i ostale turističke adute. Među brojnim izlagačima, Kikinđani su se isticali sa već prepoznatljivom narandžastom bojom šešira i drugih detalja.

 

OPŠIRNIJE

Relaksirajuće i tradicionalno druženje sa sportskim ribolovcima

Datum: 25.05.2019.

Korisinici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite, njihovi roditelji i zaposleni u ovoj ustanovi proveli su dan u relaksirajućem ambijentu "Ribolovačkog carstva", prirodne oaze nadomak Kikinde. Ovakav vid druženja podržala je gradska uprava, a druženje je upriličeno po sedmi put.

 

OPŠIRNIJE

Kikinđani i njihovi gosti obeležili veliki fudbalski jubilej

Datum: 25.05.2019.

Na Vašarištu je danas upriličen turnir najmlađih fudbalskih ekipa povodom 110 godina kontinuranog prisustva i igranja fudbala u našoj sredini. Turnir u organizaciji Fudbalskog saveza grada Kikinde i podršku i pomoć lokalne samouprave, okupio je mlade dudbalere , uzrasta od 11 do 13 godina. Na terenu su se nadmetale ekipe iz Subotice, Bečeja, Bačke Topole, Beograda, Vršca i našeg grada, a pobedu su Zrenjaninci.

 

OPŠIRNIJE

Veliko interesovanje za upis u srednje škole i u Banatskom Velikom Selu

Datum: 23.05.2019.

Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde i direktori srednjih škola posetili su OŠ “Slavko Rodić” u Banatskom Velikom Selu. Bila je to prilika da roditelje i buduće srednjoškolce upoznaju sa budućim upisom i predstave obrazovne profile. Identični sastanci su prethodnih dana održani i u ostalim seoskim osnovnim školama.
 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 320  glas(ov)(a)

Uslužni centar


Počev od srede, 06.02.2019. godine, plaćanje administrativnih taksi u Uslužnom centru moguće je izvršiti i bankarskim platnim karticama. 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.