Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Umetnička dela od ludaje

Datum: 22.09.2019.

Takmičenje u umetničkom rezbarenju ludaje po prvi put je održano na ovogodišnjim “Danima ludaje”. Radove petoro takmičara ocenjivala je stručna komisija sastavljena od master šefova karvinga. Nakon dvočasovnog rada najbolje ocenjena je ludaja koju je rezbario Saša Maleš iz Gospođinaca. - Nagrada nije toliko važna koliko iskustvo koje dobijamo. Učestvovao sam na mnogo većim takmičenjima, ali meni su važniji ljudi sa kojima radim i sa kojima provodim vreme. Izazov u rezbarenju bundeve zavisi od toga šta se radi. Cvetni aranžmani su mi postali praksa, dok su skulpture izazovnije i zahtevaju preko 20 sati rada – rekao je Maleš, kuvar po profesiji, koji karvingom ulepšava hranu koju pripremi.

 

OPŠIRNIJE

Krcat trg, zvuci salse i hitovi Mitra Mirića i Dragana Mirković

Datum: 22.09.2019.

Najveća muzička zvezda 34. “Dana ludaje”, Dragana Mirković, u potpunosti je opravdala očekivavanja publike koja je pevala uglas sa njom puna dva sata. U hitovima velike folk dive uživali su Kikinđani, gosti iz susednih mesta, ali i veliki broj turista iz Rumunije. Egzaltiranu publiku posebno je oduševio gest Dragana Mirković, kad je u jednom trenutku sišla sa bine i pozdravila se na fanovima.

 

OPŠIRNIJE

Da saradnja Kikinde sa dijasporom bude intenzivnija

Datum: 21.09.2019.

Okružni odbori udruženja Srpsko-rumunskog prijateljstva i "Koreni" formirani su u našem gradu. Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, ocenio je da je osnivanje ovakvih udruženja korak dalje u pogledu intenzivnije saradnje sa dijasporom.

 

OPŠIRNIJE

Na svečanom prijemu potvrđeno da Kikinda ima iskrene prijatelje

Datum: 21.09.2019.

Svečanom prijemu u Gradskoj kući, upriličenom u čast 34. “Dana ludaje” prisustvovali su ambasadori, predsednici drugih gradova i opština, predstavnici pokrajinske i državne vlasti, direktori institucija i kompanija. Upravo to potvrđuje da Kikinda ima veliki broj prijatelja.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 437  glas(ov)(a)

Dani ludaje


Srećan Uskrs

 Preuzmite Program

Sajam poljoprivrede


Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.