Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

U Kikindi održane 28. “Zmajeve dečje igre”

Datum: 24.09.2021.

U nešto drugačijim okolnostima i bez centralne priredbe, Kulturni centar Kikinda organizovao je 28. “Zmajeve dečije igre”. “Zmajevce” iz Novog Sada predvodila je Dušica Marinović, direktorica “Zmajevih dečijih igara”.

 

OPŠIRNIJE

Rotarijanci obradovali osnovne škole i PU “Dragoljub Udicki”

Datum: 22.09.2021.

Na osnovu potpisanog Memoranduma “Za lepšu školu” sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, članovi srpskih Rotari klubova pokrenuli su nabavku dronova za osnovne škole. Kako je pojasnila Zorica Jestrović, guvernerka Rotari Distrikta Srbije i Crne Gore, osnovcima i njihovom nastavnicima širom Srbije dronovi će olakšati učenje programskih jezika, skreč i pajton, koji su predviđeni nastavnim planom i programom za učenike 5. i 6. razreda. Nabavljeno je 670 dronova za škole u Srbiji. Rotarijanci su ih danas uručili direktorima svih gradskih i seoskih škola. Primopredaja je upriličena u Gradskoj kući. Predstavnicima kikindskog i ostalih Rotari klubova na donaciji se zahvalio gradonačelnik Nikola Lukač, a direktorima škola poželeo da uspešno realizuju ovaj informatički projekat.

 

OPŠIRNIJE

Rekreativno - biciklistička vožnja do Simićevog salaša

Datum: 21.09.2021.

Povodom obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti, u Kikindi je organizovana rekreativno - biciklistička vožnja, od parkinga fabrike crepa i pločica “Toza Marković” do Simićevog salaša. Pored zvaničnika lokalne samouprave i predstavnika resornog gradskog Sekretarijata, organizatora ove akcije, vožnji su se odazvali i sugrađani svih generacija.

 

OPŠIRNIJE

Gradonačelnik poželeo rukometašima “Kikinde Grindex” uspešnu sezonu

Datum: 20.09.2021.

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu, poželeli su prvotimcima MRK “Kikinda Grindex” uspešan početak nove sezone u Super B ligi, povoljan ishod u subotnjoj utakmici protiv “Smedereva”, ali i povratak u rukometnu elitu. Kostur tima je sačuvan, a sa klupe će “Kikindu Grindex” predvoditi Slaviša Laković, bivši trener subotičkog “Spartaka”.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 572  glas(ov)(a)

Kartica tri plus


Kartica tri plus

eGrađanin


Budimo odgovorni


Pandemija


 

Projekti

Projekti...
ECOLAKES

“ECOLAKES” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Opštinom Žombolj. Može se reći da je ovo nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje koju su dva bratska grada već uspostavila u brojnim oblastima,

Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.