Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Novi planovi Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača

Datum: 15.04.2024.

Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi posetio je prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, kako bi učestvovao na sastanku koji bi trebalo da podstakne dalju saradnju, a sve u okviru obeležavanja 70 godina jedine visokoobrazovne ustanove u Severnobanatskom okrugu.

 

OPŠIRNIJE

Završeni 28. Susreti amaterskih pozorišnih ansambala vojvođanskih Mađara

Datum: 14.04.2024.

U Kulturno-umetničkom društvu ''Eđšeg'', svečano su zatvoreni 28. Susreti amaterskih pozorišnih ansambala vojvođanskih Mađara. Na manifestaciji, koja je organizovana uz podršku Grada Kikinde, za najbolju tradicionalnu predstavu proglašen je komad ''Portugal'' iz Temerina, dok je najbolja alternativna predstava ''Ćelava pevačica'', omladinske grupe iz Bačke Topole. Svečanosti su prisustvovali Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta, Šandor Talpai, pomoćnik gradonačelnika i članice Gradskog veća Valentina Mickovski i Melita Gombar.

 

OPŠIRNIJE

Obeleženo 75 godina Ekonomsko-trgovinske škole

Datum: 11.04.2024.

Ekonomsko trgovinska škola u Kikindi, svečanim programom pod nazivom ''Mesto gde se snovi pretvaraju u postignuća", obeležila je Dan te ustanove u Narodnom pozorištu.
Događaju, na kom je obeleženo 76 godina škole, prisustvovali su Valentina Mickovski, članica Gradskog veća i Bogdan Tasovac, sekretar Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe.

 

OPŠIRNIJE

Puna podrška kikindskim rukometašima za povratak u elitni rang

Datum: 08.04.2024.

Muški rukometni klub ''Kikinda Grindex" je u dosadašnjem toku prvenstva Super B lige sever-centar osvajanjem drugog mesta izborio plasman u doigravanju, za ulazak u Superligu Srbije. Ističući uspešnu saradnju i podršku lokalne samouprave, iz ovog kluba su pozvali gradonačelnika, Nikolu Lukača i Dragana Pecarskog, člana Gradskog veća, da prisustvuju treningu, u hali Sportskog centra ''Jezero", kako bi im pružili još jedan jak podstrek za utakmice koje ih očekuju u borbi za prvo mesto. U nedelju, 14. aprila u hali SC "Jezero" očekuje ih prva utakmica protiv "Crvenke".

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 1036  glas(ov)(a)

Anketa

Upitnk za građane rekreativce u Gradu Kikinda Popunite upitnik

eGrađanin


COVID-19 vakcine u Srbiji


Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
CBRM

“Rumunsko-srpsko prekogranično praćenje rizika u slučaju vanrednih situacija” - skraćeno “CBRM” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Udruženjem za razvoj među zajednicama za upravljanje vanrednim situacijama iz Rumunije, Inspektorat za vanredne situacije „Banat“ okruga Timiš, Žandarmerijski inspektorat okruga Timiš i Gradom Zrenjanin.

ECOLAKES

“ECOLAKES” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Opštinom Žombolj. Može se reći da je ovo nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje koju su dva bratska grada već uspostavila u brojnim oblastima,

Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.