Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Nekadašnje divlje smetlište u Nakovu je očišćeno i pošumljeno

Datum: 12.12.2018.

Da Nakovčani imaju nameru da nekadašnju divlju deponiju na obodu sela pretvore u prirodnu oazu, danas se uverio gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov. Nakon rekultivacije zemljišta, ovu lokaciju su pošumili radnici iđoškog rasadnika „Vikumak“. Posađeno je oko 1.400 sadnica sibirskog bresta, i to kao živa ograda, da neodgovorni pojedinci ne bi mogli ponovo da bacaju smeće. Nedaleko od ove ove deponije, ranije je postojalo još jedno smetlište koje je sanirano tokom 2011. i 2012. godine, u okviru projekta „Zeleni Banat“.

 

OPŠIRNIJE

Velikoselke zadovoljne uslovima rada u firmi “Italtex intimo”

Datum: 11.12.2018.

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, posetio je danas poslovnu jedinicu firme „Italtex intimo“ u Banatskom Velikom Selu, čije se sedište nalazi u Novom Miloševu. Ova firma je na tržištu prisutna već 18 godina, a sa radnicima u ovoj poslovnoj jedinici, “Italtex intimo” ima oko 400 zaposlenih. U poslednje vreme se javila potreba za novom radnom snagom. Pronašli su je u Banatskom Velikom Selu.

 

OPŠIRNIJE

Bogat osmodnevni program “Novogodišnjeg vašara”

Datum: 11.12.2018.

Sugrađane krajem ovog meseca očekuje neizbežni “Novogodišnji vašar” koji će se održati od 24. do 31. decembra, na platou ispred Gradske kuće. Na jednom mestu, svakog dana, od 10 do 20 sati, Kikinđane očekuje širok izbor sitnica bez kojih je proslava novogodišnjih i božićnih praznika nezamisliva.

 

 

 

OPŠIRNIJE

Priredbom obeležen Dan škole “Žarko Zrenjanin”

Datum: 07.12.2018.

Kruna obeležavanja Dana škole “Žarko Zrenjanin” bila je bogata i sadržajna priredba koja je oduševila roditelje, bivše učenike i brojne goste. Učiteljica Mirjana Gurzulov, šefica kreativnog tima škole, potrudila se da sa kolegama i đacima osmisli sjajan program.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 192  glas(ov)(a)

Godišnja nagrada Grada Kikinde


Poštovana/i,
Obaveštavamo vas da je na sednici Gradskog veće grada Kikinde održanom 19.11.2018. godine, Gradsko veće raspisalo Konkurs za dodelu Godišnje nagrade Grada Kikinde.

Godišnja nagrada dodeljuje se građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada.

Predloge za nagrađivanje mogu podneti sva pravna i fizička lica i Gradsko veće Grada Kikinde.

Predlozi se dostavljaju u pisanom obliku, sa obrazloženjem i odgovarajućom dokumentacijom (diploma, sertifikat, pohvalnica i sl.) koja bi bila od značaja za ocenu postignutih uspeha.

Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi Grada Kikinde, najkasnije do dana 14.12.2017. godine na adresu:

GRAD KIKINDA
GRADSKA UPRAVA
Kancelarija br. 89
Trg srpskih dobrovoljaca 12
23300 Kikinda

Sa naznakom: ZA GODIŠNJU NAGRADU GRADA KIKINDE

Dodatne informacije se mogu dobiti u Službi Skupštine, gradonačelnika i Gradskog veća, na broj telefona 0230/410-241

S poštovanjem,
Gradska uprava Kikinde

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.