Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Gradski trg u najlepšim bojama jeseni

Datum: 18.10.2018.

Jesenji Sajam cveća okupio je danas na platou ispred Gradske kuće izlagače iz Kikinde, okoline, ali i svih krajeva Vojvodine. Na istom mestu, u petak od 9 do 18 sati, sugrađani će ponovo biti u prilici da po pristupačnim cenama kupe saksijsko i ukrasno cveće. Stefan Kresoja iz Odseka za poslove razvoja Grada Kikinde, podseća da lokalna samouprava svake godine, dva puta godišnje, organizuje ovu lepu manifestaciju.

 

OPŠIRNIJE

Svetski dan hrane obeležen i u Kikindi

Datum: 16.10.2018.

Svetski dan hrane, 16. oktobar, u našoj sredini obeležen je u Ekonomsko - trgovinskoj školi. O značaju zdrave ishrane govorila je dr Sanja Brusin Beloš, načelnica Odeljenja higijene i humane ekologije u ZZJZ. Ona je ukazala da se Svetski dan hrane u Srbiji obeležava od 2001. godine.

 

 

 

 

OPŠIRNIJE

Devet miliona za sanaciju OŠ „Feješ Klara“

Datum: 16.10.2018.

Grad Kikinda je za rekonstrukciju zgrade OŠ „Feješ Klara“ izdvojio oko devet miliona dinara. Školska zgrada izgrađena je 1896. godine i pod zaštitom je države. Prosvetni radnici, učenici, ali i njihovi roditelji s odobravanjem su dočekali početak sanacije fasade školske zgrade. U toku je rekonstrukcija krova i fasade pomoćnog objekta u kom se nalaze školska biblioteka, kabineti, kuhinja i trpezarija.

 

OPŠIRNIJE

Srbobranskom ulicom ponosiće se svi Kikinđani

Datum: 16.10.2018.

Rekonstrukcija Srbobranske ulice počela je pre deset dana, a gradonačelnik Pavle Markov uverio se da radovi odmiču planiranom dinamikom. Radnicima građevinske firme “Graditelj NS” poveren je 35 miliona dinara vredan posao. Dotrajali makadam zameniće asfalt u dužini od 1.000 metara. U ovoj ulici je planirana i izgradnja kišne kanalizacije. Rok za završetak radova je 60 kalendarskih dana.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 152  glas(ov)(a)

Jesenji sajam cveća


Jesenji sajam cveca

OBAVEŠTENJE


OBAVEŠTENJE
GRAĐANIMA I ZAPOSLENIMA U GRADSKOJ UPRAVI GRADA KIKINDE


Ulaz u gradsku upravu grada Kikinde iz ulice Braće Tatić biće zatvoren
od srede 10.10.2018. godine do 22.10.2018. godine,
zbog izvođenja građevinskih radova

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.