Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Apel gradonačelnika da se poštuju sve mere Štaba za vanredne situacije

Datum: 05.08.2020.

Gradonačelnik Kikinde i komandant Štaba za vanredne situacije, Pavle Markov, osvrnuo se danas na, kako epidemiolozi ocenjuju, i dalje nepovoljnu epidemiološku situaciju i rekao da je naš grad ispunjavao sve preduslove da se proglasi vanredna situacija. Od kraja juna, kad se u Kikindi ponovo registruju oboleli od koronavirusa, broj zaraženih se, naveo je Markov, povećavao.

 

OPŠIRNIJE

Završetak najsavremenije pijace do kraja godine, najkasnije početkom 2021.

Datum: 05.08.2020.

Nova centralna gradska pijaca trebalo bi da u potpunosti bude izgrađena do kraja godine, a najkasnije tokom prvih nekoliko meseci 2021. To je danas izjavio Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, nakon što je u društvu Nedeljka Kovačevića, direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obišao gradilište. Ukupna površina ovog modernog objekta iznosi 3.300 kvadratnih metara, a od tri planirane lamele, prva je izgrađena.

 

OPŠIRNIJE

Leto u Kikindi - Turistička patrola

Datum: 31.07.2020.

Usled situacije sa pandemijom virusa COVID 19, a poštujući mere vlade RS i Štaba za vanredne situacije grada Kikinda, obaveštavamo vas da manifestacija „Kikindsko leto“ ove godine neće biti predstavljena i organizovana na način na koji ste do sada navikli.
Imajući u vidu da će većina nas leto provesti u svom gradu, u saradnji sa TV Kikindom i našim ugostiteljima, napravili smo dugačiji koncept „Kikindskog leta“.
 

 

OPŠIRNIJE

Tokom žetve zabeleženo šest požara na otvorenom

Datum: 27.07.2020.

U odnosu na prošlogodišnju žetvu strnih žita, koja je u kikindskom ataru protekla bez požara, ovog jula je za vatrogasce ipak bilo posla. Milivoj Linjački, komandant gradskog Štaba za žetvu, saopšio je da je u periodu žetve ječma i pšenice zabeleženo šest požara.
 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 173  glas(ov)(a)

Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.