Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Streljačka družina „Kikinda” ugostila najbolje strelce pištoljem

Datum: 11.01.2022.

 Najbolji strelci pištoljem iz devet srpskih klubova, predvođeni srebrnim olimpijcem iz Tokija, Damirom Mikecom, gosti su streljačke družine „Kikinda" na zajedničkom treningu strelaca pištoljem u sklopu priprema za predstojeća reprezentativna međunarodna takmičenja.

OPŠIRNIJE

Brza saobraćajnica biće žila kucavica ovog regiona

Datum: 11.01.2022.

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, potpisali su sporazum o saradnji koji se odnosi na izradu idejnog urbanističkog plana izgradnje brze saobraćajnice Bački Breg - Nakovo. Buduća putna komunikacija povezaće granične prelaze Srbije sa Rumunijom i Mađarskom i biće najbrža veza između Kikinde i Sombora, odnosno ovog dela Banata i Bačke.

 

OPŠIRNIJE

Da se ne zaboravi i nikada više ne ponovi

Datum: 09.01.2022.

Senima pre osam decenija streljanih žrtava "krvavog januara" danas su se poklonili Kikinđani. Polaganjem venaca na spomen obeležje u dvorištu Kurije, obeležana je godišnjica stradanja trideset antifašista. NJih su Nemci streljali 9. januara 1942. godine, na treći dan pravoslavnog Božića. Komemorativnom skupu prisustvovali su Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine, Dragiša Mihajlović, načelnik Gradske uprave, kao i Milivoj Linjački, načelnik Severnobanatskog okruga. Vence su položili predstavnici SUBNOR-a, udruženja Srpskih ratnih veterana, Saveza potomaka ratnika 1912-1920, a poštu nastradalim rodoljubima odali su rođaci, izviđači i poštovaoci NOP-a. Fašisti su u znak odmazde za tri ubijena nemačka poljočuvara u našem ataru, streljali po 30 rodoljuba u Kikindi, Mokrinu, Zrenjaninu, Novom Miloševu i Banatskom Aranđelovu. Savo Orelj, predsednik kikindskog SUBNOR-a, naglasio je da je 9. januar jedan od najkrvavijih dana u istoriji Kikinde.

 

OPŠIRNIJE

Božićni koncert KUD-a „Bašaid“ i njihovih muzičkih prijatelja

Datum: 08.01.2022.

Božićni koncert, već po tradiciji, u Bašaidu je događaj koji se ne propušta. U to su se pored ostalih, uverili Mladen Bogdan, predsednik gradske Skupštine i Valentina Mickovski, članica GV za kulturu i obrazovanje. Pored članova KUD-a “Bašaid”, publici su se predstavili njihovi muzički prijatelji iz Srpskog Itebeja i Kumana. Aneta Jankov, zamenica predsednika Saveta MZ Bašaid, saopštila je da seosko kulturno-umetničko društvo ove godine proslavlja jubilej, četvrt vek rada i postojanja.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 658  glas(ov)(a)

COVID-19 vakcine u Srbiji


eGrađanin


Budimo odgovorni


Pandemija


 

Projekti

Projekti...
ECOLAKES

“ECOLAKES” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Opštinom Žombolj. Može se reći da je ovo nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje koju su dva bratska grada već uspostavila u brojnim oblastima,

Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.