Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Odbornici ekspresno o budućoj deonici Banatske magistrale

Datum: 16.03.2018.

Današnja sednica lokalnog parlamenta okončana je veoma brzo. Dnevni red iscrpljen je za oko sat i po vremena, a usvojene su odluke o izradi plana detaljne regulacije obilaznice državnog puta oko Bašaida, ali i o obilaznici državnih puteva oko grada Kikinde - jugozapadna deonica. Milivoj Linjački, član GV, ukazao je da će obe deonice činiti deo buduće Banatske magistrale, koja neće prolaziti kroz ovdašnja naseljena mesta.

OPŠIRNIJE

Osmomartovski muzički poklon obradovao Kikinđanke

Datum: 09.03.2018.

Pripadnice lepšeg pola su puna dva sata uglas pevale legendardne hitove sa Harijem Varešanovićem, frontmenom poznate grupe “Hari Mata Hari”. Oko 3.000 osoba, mahom žena, ispunilo je SC “Jezero”, a nekim damama nije bilo teško da zbog muzičkih ljubimaca u naš grad dođu iz Novog Sada i drugih mesta. I ovoga puta, ženama s ljubavlju, osmomartovski koncert darovao je Grad Kikinda.

OPŠIRNIJE

U susret 8. martu, u “Jezeru” se okupilo oko 200 sportiskinja

Datum: 07.03.2018.

“Sa ljubavlju od rekreativnog do vrhunskog sporta“ naziv je manifestacije koja je danas održana u SC “Jezero”, uz učešće oko 200 malih i velikih sportiskinja. Predstavnice dvadesetak individualnih i kolektivnih sportova burnim aplauzima nagradilo je više od 1.000 sugrađana. Događaju koji afirmiše ženski sport, prisustvovao je i Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

OPŠIRNIJE

Gradonačelnik čestitao Jeleni Tomić evropsku bronzu

Datum: 07.03.2018.

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, upriličio je danas prijem za sugrađanku Jelenu Tomić, članicu Streljačke družine “Kikinda” i reprezentativku Srbije u streljaštvu. Na nedavno održanom Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u mađarskom gradu Đeru, srpske strelkinje osvojile su bronzanu medalju. Jeleni Tomić su na pobedničkom postolju društvo pravile iskusne pištoljašice Zorana Arunović i Bobana Veličković. Lepši debi u seniorskoj reprezentaciji naša mlada sugrađanka nije mogla da zamisli.

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 472  glas(ov)(a)

Prenos sednice Skupštine Grada Kikinda


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.