Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Goca Tržan čestitala Kikinđanima dobijanje “Zastave časti”

Datum: 21.06.2018.

Koncertom Goce Tržan, na platou ispred Gradske kuće, okončana je manifestacija „Pozdrav evropskom letu“ koja je u Kikindi održana povodom dobijanja „Zastave časti“. Popularna pevačica čestitala je Kikinđanima dobijanje prestižne evropske nagrade, koju je naš grad dobio od Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.
 

OPŠIRNIJE

Kikinda dobila “Zastavu časti”, još jedno značajno evropsko priznanje

Datum: 20.06.2018.

Počasnu zastavu Evrope danas je gradonačelniku Kikinde, Pavlu Markovu, na prigodnoj svečanosti u Gradskoj kući uručio Erih Friz, predstavnik i član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Nakon prošlogodišnje „Evopske diplome“ naš grad je dobio još jedno značajno evropsko priznanje „Zastavu časti“. Na svečanosti kojoj su, pored ostalih, prisustvovali ambasadorka Slovačke u Srbiji, Dagmar Repčekova, i predstavnici državnih i pokrajinskih institucija, ocenjeno je da je ovo još jedan korak na putu dobijanja najvećeg priznanja „Evropske nagrade“ koja je ustanovljena daleke 1955. godine.

OPŠIRNIJE

Topli pozdravi iz evropske Kikinde

Datum: 20.06.2018.

Na platou ispred Kurije, povodom uručenja “Zastava časti” koju je naš grad dobio od Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, danas je organizovan program “Pozdrav evropskom letu”. Izložba “Moj grad čine ljudi” privukla je veliku pažnju sugrađana, a sa radom ovdašnjih udruženja žena i njihovom gastronomskom ponudom, upoznao se i Erih Fric, predstavnik i član Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Centar grada vrveo je od mladih umetnika i sportista. Koordinatorka Kancelarije za mlade, Biljana Stojanović, potvrdila je da je mladima imponovalo što su se aktivno uključili u program “Moj grad čine ljudi”.

OPŠIRNIJE

Krov nad glavom dobilo 12 izbegličkih porodica

Datum: 19.06.2018.

U Kikindi i okolnim selima ove godine stambeno će biti zbrinuto 105 izbegličkih porodica, a danas su potpisani ugovori o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu 12 seoskih kuća sa okućnicom za izbegla lica .Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, izrazio je zadovoljstvo što lokalna samouprava, nesmanjenim intenzitetom, sprovodi ovaj važan projekat u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije.

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 640  glas(ov)(a)

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.