Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Obeležena stogodišnjica proboja Solunskog fronta

Datum: 15.09.2018.

Povodom 100 godina od proboja Solunskog fronta, danas je na Železničkom groblju u Kikindi održan komemorativni skup. Vence na spomen-kosturnicu položili su predstavnici lokalne samouprave i patriotskih organizacija. Profesor istorije u penziji, Lazar Demić, biranim rečima je govorio o jednom od najvećih pobeda Srbije u Prvom svetskom ratu.

OPŠIRNIJE

Stotinak biciklista se provozalo do velikoselske Lagune

Datum: 15.09.2018.

Vožnjom od Kikinde do velikoselskog jezera “Laguna”, u našoj sredini je po peti put obeležena “Evropska nedelja mobilnosti”. Grad Kikinda priključio se najvećem događaju u Evropi posvećenom održivoj urbanoj mobilnosti. Iako je stotinak biciklista od početka vožnje, ispred Železničke stanice, pa sve do ulaska u Banatsko Veliko Selo pratila kiša, do odredišta su stigli bez većih problema. Tamo su ih dočekale članice udruženja žena “Velikoselke” sa lokalnim specijaliteta. Bicilisti su u oba pravca prevaliti oko 20 kilometara.

OPŠIRNIJE

Rumuni su najbrojniji inostrani gosti na “ Danima ludaje”

Datum: 14.09.2018.

Centralnim temišvarskim trgom danas je odjekivala pesma najmlađih promotera 33. “Dana ludaje”. Stanovnike velikog rumunskog grada prijatno su iznenadili zvuci tambura, upečatljiva interpretacija članova ženske pevačke grupe “Melizmi”, a još više ukus pita s ludajom. Kao i ranijih godina, promocija “Dana ludaje” za brojne medijske ekipe upriličena je u elitnom restoranu “Lojd”. Član Gradskog veća, Saša Tanackov, naveo je da se Kikinđani trude da dominantan motiv “Dana ludaje” bude tradicija, kulturno nasleđe i gastronomija Banata. Izneo je uverenje da će, i ovoga puta, najbrojniji inostrani gosti u Kikindu doći iz susedne zemlje. Zahvaljujući dogovoru pograničnih rumunskih i srpskih vlasti, u vreme trajanja “Dana ludaje”, od 20. do 23. septembra, radno vreme Graničnog prelaza Nakovo Lunga biće produženo.

OPŠIRNIJE

Fiskulturna sala u novom ruhu zahvaljujući donatorima

Datum: 13.09.2018.

Na konkursu “Da rastemo srećni” koji je raspisala Fondacija Ane i Vlade Divac, u partnerstvu sa Fondacijom NCR, sredstva su opredeljena i kikindskoj Osnovnoj školi “6.oktobar”. Za rekonstrukciju fiskulturne sale, i realizaciju radionica za decu i roditelje, izdvojeno je ukupno 910.000 dinara. Prigodnim programom u adaptiranoj fiskulturnoj sali, učenici su se zahvalili donatorima.

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 134  glas(ov)(a)

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.