Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Gradonačelnik otklonio nedoumice u vezi sa OŠ “Vasa Stajić”

Datum: 18.12.2018.

Poseta gradonačelnika Kikinde, Pavla Markova, Osnovnoj školi “Vasa Stajić” u Mokrinu, u kojoj je nedavno rekonstruisan svetlarnik, bila je prilika da se otklone nedoumice koje se odnose na buduću mrežu škola. Informacije koje su se poslednjih dana pojavile u našoj javnosti nisu precizne i ne odgovaraju stvarnom stanju.

 

OPŠIRNIJE

“Novogodišnji vašar” na talasu dobrih muzičkih vibracija

Datum: 18.12.2018.

Poslednju decembarsku sedmicu u Kikindi će obeležiti “Novogodišnji vašar”. Na platou ispred Gradske kuće, od 24. do 31. decembra, sugrađane i goste našeg grada očekuje veliki broj izlagača, ali i muzičkih gostiju. Kao što je već najavljeno, od 16 sati nastupaće lokalni izvođači. Dva sata kasnije, na bini će ih zameniti muzički gosti iz drugih gradova. Marijana Mirkov iz Odseka za poslove razvoja Grada Kikinde, kaže da su se potrudili da zadovolje različite muzičke ukuse.

 

OPŠIRNIJE

Deda Mraz počeo da ispunjava novogodišnje želje

Datum: 17.12.2018.

Kao nikada ranije, u popularnu “kutiju želja” slilo se rekordnih 5.000 pisama, a nakon što ih je pročitao i pripremio darove, Deda Mraz je započeo raspodelu paketića. On se danas najpre zaputio u Rusko Selo, a potom obišao i mališane u Kikindi.

 

OPŠIRNIJE

U Kikindi se po četvrti put obeležava “Nedelja parlamentarizma”

Datum: 17.12.2018.

U obeležavanje "Nedelje parlamenarizma" i ove godine su se uključili naši srednjoškolci. Zvaničnici lokalne samouprave, po četvrti put, potrudiće se da im, od ponedeljka do petka, približe parlamentarni život gradske Skupštine, rad funckionera i odbornika. Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine, ocenila je da su srednjoškolci proteklih godina pokazali interesovanje za teme koje za njih nisu uobičajene.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 197  glas(ov)(a)

Godišnja nagrada Grada Kikinde


Poštovana/i,
Obaveštavamo vas da je na sednici Gradskog veće grada Kikinde održanom 19.11.2018. godine, Gradsko veće raspisalo Konkurs za dodelu Godišnje nagrade Grada Kikinde.

Godišnja nagrada dodeljuje se građanima, preduzećima, udruženjima građana i drugim organizacijama za značajna ostvarenja, naročito zalaganje i postignute uspehe u svim oblastima života i rada.

Predloge za nagrađivanje mogu podneti sva pravna i fizička lica i Gradsko veće Grada Kikinde.

Predlozi se dostavljaju u pisanom obliku, sa obrazloženjem i odgovarajućom dokumentacijom (diploma, sertifikat, pohvalnica i sl.) koja bi bila od značaja za ocenu postignutih uspeha.

Predlozi za nagrađivanje sa dokumentacijom dostavljaju se Gradskoj upravi Grada Kikinde, najkasnije do dana 14.12.2017. godine na adresu:

GRAD KIKINDA
GRADSKA UPRAVA
Kancelarija br. 89
Trg srpskih dobrovoljaca 12
23300 Kikinda

Sa naznakom: ZA GODIŠNJU NAGRADU GRADA KIKINDE

Dodatne informacije se mogu dobiti u Službi Skupštine, gradonačelnika i Gradskog veća, na broj telefona 0230/410-241

S poštovanjem,
Gradska uprava Kikinde

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.