U Banatskoj Topoli održan je jubilarni 15. ''Topolski kotlić'', tradicionalna manifestacija koja je ove godine okupila 24 ekipe iz sela i okolnih mesta. Nagradu za najbolju skuvanu riblju čorbu osvojio je Kikinđanin Dušan Lukin, iskusni gastronomski stručnjak. Manifestaciji su prisustvovali gradonačelnik, Nikola Lukač i Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta.
''Veliko je zadovoljastvo kada u svim našim selima možemo da organizujemo brojne manifestacije koje okupljaju veliki broj meštana, a koje mesne zajednice same organizuju i zajedno sa svojim sugrađanima prirede lepe programe. Ne pamtim ovako veliki broj učesnika i posetilaca u Banatskoj Topoli, što je samo znak dobre organizacije mladih ljudi, Mesne zajednice, Ribolovačkog društva, odnosno svih onih zbog kojih sela i žive'', rekao je gradonačelnik.
Jubilarni 15. ''Topolski kotlić'' održan je u okviru obeležavanja Dana sela:
''Želja nam je da svake godine manifestaciju podignemo na viši nivo. Ove godine smo u program uključili i članove KUD-a, kojima ćemo obezbediti još bolje uslove u kojima mogu da se pripremaju. Veliki broj učesnika i posetilaca smo imali, a ono što je najvažnije jeste dobra atmosfera koja je vladala tokom celog dana'', dodao je Nedeljko Cimeša, predsednik Saveta mesne zajednice Banatska Topola.
Iskusni kulinar, Dušan Lukin, osvajač prvog mesta, redovno učestvuje u Banatskoj Topoli:
''Tajne nema, pravljenje riblje čorbe je jednostavno. Treba obezbediti svežu ribu, više vrsta, kao i papriku koja mora da bude od različitih proizvođača. Nastupam po celoj zemlji, međunarodni sam šampion, nedavno sam postao i gastro sudija, ali u Banatskoj Topoli zaista volim da učestvujem'', istakao je Dušan Lukin, osvajač prvog mesta.