Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Након „Кике“ гурмани ће се сладити и „Совом“

Датум: 07.11.2011.

07.11.2011.

Гастрономска понуда ресторана „Раднички дом“ употпуњена је још једним укусним специјалитетом и коктелом  једноставног, али у нашем граду препознатљивог имена- „Сова“. На овај начин „Раднички дом“ придружио се афирмисању  новог туристичког обележја Кикинде, којa у научним круговима важи за највеће зимовалиште сова ушара на свету. Специјалитет „Сова“ ново је право мало ремек дело кувара Петра Димића. Припрема се од намирница карактеристичних за ово поднебље попут пилетине, поврћа и воћа и још неких прелива, док је основа за коктел „Сова“ домаћи сок од бундеве у комбинацији са „кајсијевачом“:

 


-С обзиром да смо кренули са бундевом као брендом Кикинде који има најдужу традицију, те наставили специјалитетом „Кика“ , названом по нашој чувеној мамутици, одлучили смо да мени обогатимо јелом и пићем у част сова ушара. Очекујемо да ће, попут „Кике“ , наши гости лепо прихватити коктел и јело „Сова“. Желимо да на овај начин, уз локалну самоуправу и општинску Туристичку организацију, и ми дамо допринос популаризацији  Кикинде као „града сова“- рекла је на промоцији коктела и јела „Сова“ директорка ресторана „Раднички дом“ Јасмина Миланков.
Откако је 11. фебруара у мени „Радничког дома“ уврштена „Кика“, у њеном непоновљивом укусу уживао је велик број гостију. О томе сведочи и податак да је продато више од 1.000 порција. Специјалитет „Кика“ такође се спрема од намирница из нашег поднебља - најквалитетнијег говеђег меса и доста поврћа. Гости могу да се определе за специјалитет за две особе „Кика“ или салату истог назива која није прилог већ може да буде и  главно јело.



 

Назад