Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Одржан 13. „Тополски котлић“ у Банатској Тополи

Датум: 13.08.2022.

У Банатској Тополи одржан је 13. „Тополски котлић“, традиционално гастрономско такмичење у кувању рибље чорбе које је ове године, поред домаћих учесника, окупило 23 екипе из Кикинде, Новог Милошева, Башаида, Михајлова, Јанковог Моста, Зрењанина и Румуније. За апсолутног шампиона манифестације, која се традиционално одржава у оквиру обележавања Дана села, проглашен је искусни кувар, Кикинђанин, Душан Лукин. Манифестацији, али и свечаној додели пехара и награда, присуствовао је и Младен Богдан, председник Градског парламента.

 

ОПШИРНИЈЕ

Врло лоши приноси сунцокрета и кукуруза

Датум: 12.08.2022.

Пољопривредна стручна служба у Кикинди организовала је Дан поља пролећних култура на ком је оцењена ова сезона, за коју се сматра да је, услед суше и екстремно високих температура, једна од најлошијих по приносе. Жетва сунцокрета започета је првих дана августа на најлошијим теренима и до сада је тај важан посао у овом делу сезоне завршен на око 20 одсто укупних површина. Приноси те уљарице крећу се од 200 килограма до 1,2 тоне по хектару. Кукуруз је, такође, у веома лошем стању и ратари који ће започети бербу наше најзаступљеније житарице очекују веома лош род, који се на основу досадашњих скинутих 15 одсто површина, креће око две тоне по јединици површине. Са тешком ситуацијом у домаћој пољопривреди уверили су се Љубан Средић, члан Градског већа задужен за пољопривреду и месне заједнице, као и Далибор Оличков, руководилац Одсека за пољопривреду Града Кикинде, који су, поред великог броја земљорадника, присуствовали овој традиционалној манифестацији Пољопривредне стручне службе.
 

ОПШИРНИЈЕ

Свечано отворен „Ноћни турнир у баскету 3X3“

Датум: 11.08.2022.

У центру Кикинде, на платоу код Православног храма, свечано је отворен „Ноћни турнир у баскету 3X3 2022“, у организацији Спортског савеза, а под покровитељством Града Кикинде и Спортског савеза Војводине. На спортској манифестацији која је окупила шест екипа из нашег града, Новог Сада, Банатског Карађорђева и Нових Козараца, баскеташи ће се надметати за прву награду која ове године износи 110.000 динара, другопласираној екипи припашће 70.000, док је за освајаче трећег места обезбеђено 30.000 динара. Уз врхунске услове по светским стандардима, на веома квалитетној подлози, публика ће бити у прилици да сјајне партије, али и ревијалне утакмице млађих категорија, погледа до недеље када је на програму и велико финале. Турнир је свечано отворио Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину.

 

ОПШИРНИЈЕ

„Ромски облак маште“ представио публици „Кикиндског лета“ ромску културу и обичаје

Датум: 11.08.2022.

Удружење „Ромски облак маште“, у оквиру манифестације "Кикиндско лето", организовало је у дворишту Курије колажни програм којим је представило публици ромску културу и традицију. Један од највећих проблема ромске популације и нешто што им је потребно је образовање, тако да је овим програмом, између осталог, скренута пажња и на важност школовања. Удружење „Ромски облак маште“ има педесетак чланова, који раде на омасовљењу, едукацији и помоћи Ромима којих је око 3.000 у Кикинди. Културној манифестацији, поред великог броја посетилаца, присуствовали су председник Градског парламента, Младен Богдан, Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање, Мирослав Дучић, члан Градског већа задужен за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације, као и Јелена Јовановић, покрајинска посланица.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Да ли поштујете прописане мере заштите у борби против пандемије вируса COVID -19?
ГЛАСАЈТЕ 722  глас(ов)(а)

COVID-19 вакцине у Србији


еГрађанин


Пандемија


 

Е-управа


Пројекти

Пројекти...
CBRM

“Румунско-српско прекогранично праћење ризика у случају ванредних ситуација” - скраћено “CBRM” - је пројекат који ће Град Кикинда реализовати у партнерству са Удружењем за развој међу заједницама за управљање ванредним ситуацијама из Румуније, Инспекторат за ванредне ситуације „Банат“ округа Тимиш, Жандармеријски инспекторат округа Тимиш и Градом Зрењанин.

ECOLAKES

“ECOLAKES” - је пројекат који ће Град Кикинда реализовати у партнерству са Општином Жомбољ. Може се рећи да је ово наставак успешне, дугогодишње сарадње коју су два братска града већ успоставила у бројним областима,

Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.