Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

„Кожун и друге пјесме“

Датум: 02.02.2023.

У великој сали Културног центра Кикинда одржана је промоција књиге "Кожун и друге пјесме", аутора Гаврила Милета Принципа, потомка сарајевског атентатора, коју су организовали Народна библиотека "Јован Поповић" и Културни центар. Посетиоци су тако имали прилику да виде и ретке предмете, који су припадали Гаврилу Принципу, као и да се упознају са петом књигом коју је Принцип објавио. Промоцији су присуствовали Младен Богдан, председник Градског парламента и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање. Раније током дана, Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе, обишао је са аутором ОШ ''Петар Кочић'' у Накову, децу потомака из Босанског Грахова одакле је и сам писац.

 

ОПШИРНИЈЕ

Корисници београдског Дома ученика „Милутин Миланковић“ у посети Кикинди

Датум: 02.02.2023.

У оквиру једнодневне екскурзије, Кикинду је посетило више од тридесет ђака и представника Домa ученика средњих школа ''Милутин Миланковић'' из Београда. Осим туристичког обиласка знаменитости нашег града, гости су обишли Градску кућу, где је за њих организован пријем у Свечаној сали. Посетиоце су угостили Младен Богдан, председник Градског парламента и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

 

ОПШИРНИЈЕ

Одржана 28. Седница Скупштине града Кикинде

Датум: 01.02.2023.

На 28. Седници Градског парламента усвојено је свих 18 тачака дневног реда. Поред измене одлуке о општем уређењу насељених места и комуналном реду, одлуке о одвођењу атмосферских вода, усвојена је и одлука о отуђењу катастарске парцеле из јавне површине на којој би требало да се изгради тржни центар формата мини ритејл парка. Ради се о плацу који се налази у Блоку Д у Микронасељу на којој је пре 20 година почела изградња станова за младе брачне парове и припаднике безбедности, али се радови никада нису окончали. Почетна цена за локацију је 260.000 евра, понуђачи ће достављати затворене понуде и надлежни очекују да ће се изградњом тржног центра пружити садржај који недостаје нашем граду.

 

ОПШИРНИЈЕ

Нове књиге у Народној библиотеци – поклон Архива Војводине

Датум: 31.01.2023.

Народној библиотеци ''Јован Поповић'' у Кикинди поклоњено је 300 наслова из издавачке делатности Архива Војводине, као и породичне библиотеке директора те установе, Небојше Кузмановића. Кикиндска библиотека сада је богатија за, између осталог, сабрана дела академика Милорада Екмечића, изабрана дела Василија Крестића, као и наслове једног од најзначајнијих историчара уметности, Дејана Медаковића. Такође, поклоњене су књиге са пописом жртава у Срему за време Другог светског рата што представља један од најважнијих пројеката који ће бити спроведен и на подручју Баната и Бачке. Догађају су присуствовали Миленко Јованов, народни посланик и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Да ли поштујете прописане мере заштите у борби против пандемије вируса COVID -19?
ГЛАСАЈТЕ 778  глас(ов)(а)

еГрађанин


COVID-19 вакцине у Србији


Пандемија


 

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
CBRM

“Румунско-српско прекогранично праћење ризика у случају ванредних ситуација” - скраћено “CBRM” - је пројекат који ће Град Кикинда реализовати у партнерству са Удружењем за развој међу заједницама за управљање ванредним ситуацијама из Румуније, Инспекторат за ванредне ситуације „Банат“ округа Тимиш, Жандармеријски инспекторат округа Тимиш и Градом Зрењанин.

ECOLAKES

“ECOLAKES” - је пројекат који ће Град Кикинда реализовати у партнерству са Општином Жомбољ. Може се рећи да је ово наставак успешне, дугогодишње сарадње коју су два братска града већ успоставила у бројним областима,

Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.