Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

И Кикинђани се окушали у припреми „српског кавијара“

Датум: 14.09.2017.

Кулинарски караван „Изађи ми на теглу“ и ове године је тестирао знање и умеће Кикинђана у припреми ајвара. Вишечасовно такмичење је, као и лане, окупило 15 екипа из Кикинде и околине:

- Такмичење „Изађи ми на теглу“ је националног карактера, а Кикинда је један од 30 градова у којима гостујемо. Победника ћемо наградити „Смедеревцем“, шпоретом који је идеалан за припремање разним посластица, па и ајвара. И то није све. Победник ће стећи право учешћа у великом финалу. Ко ће се окити ласкавом титулом „краља ајвара“, сазнаћемо 14. октобра у Сокобањи. Овом манифестацијом афирмишемо здрав такмичарски дух, али и негујемо традиционалну припрему зимнице под отвореним небом- рекла је Љиљана Вукотић, организаторка такмичења. Градска управа је и овога пута подржала ову лепу кулинарску манифестацију:

- Нашим тргом данас се ширио мирис „српског кавијара“. Драго нам је што је, и ове године, кулинарски караван „Изађи ми на теглу“ употпунио нашу гастрономско-туристичку понуду- навео је Миодраг Булајић, члан Градског већа. О победнику такмичења у припреми ајвара одлучивао је трочлани жири који су чинили Оливера Маринков, Миодраг Булајић и Милан Малетић:

- Ајвар је „цар“ све зимнице, а многи с правом кажу да је „српски кавијар“. Прави се од квалитетне паприке. Она потиче из Јужне Америке, а у наше крајеве је стигла с Турцима. Прави ајвар се прави искључиво од паприке- појаснио је Малетић.

Назад