Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Гастрономско очување традиције по рецептима наших бака

Датум: 21.09.2022.

Етно-грађанско друштво "Сувача" оргнизовало је манифестацију под називом "Гастрономско очување традиције по рецептима наших бака" и на тај начин обележило своју славу удружења Малу Госпојину. На овој лепој манифестацији учествовала су удружења из свих крајева Војводине, представљене су разне врсте колача, направљене по старим рецептима, а све како би се очувала традиција. Свечаности су присуствовали Младен Богдан, председник Градског парламента и Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе.

''Честитао бих Етно-грађанском друштву Сувача славу и додао да ово удружење има веома запажен рад и труди се да очува традицију и културу нашег поднебља. Град Кикинда ће и у наредном периоду помагати ово удружење, како би несметано функционисало'', напоменуо је Тасовац.

Циљ организовања ове гастрономске манифестације било је очување традиције и размене искуства и рецепата:

''Желимо да сачувамо од заборава старе рецепте наших бака. Организовали смо и такмичење, а оцењивали су се изглед, квалитет и најстаријии колач'', рекла је Радојка Вујадинов, председница Етно-грађанског друштва "Сувача".

''Наше удружење држи до традиције и воли старе колаче, због чега смо вечерас донеле више врста. Научила сам од свих по мало, од мајке, баке, свекрве, али и од ћерке, јер учимо и од младих'' додала је Љупка Мишков, председница Удружења "Ливађанке" и једна од многобројних учесница на манифестацији ''Гастрономско очување традиције по рецептима наших бака''.
 

Назад