Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

U Iđošu održane 3. „Uskršnje čarolije“

Datum: 25.04.2019.

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku , u Iđošu su danas održane 3. „Uskršnje čarolije“. Manifestaciju su osmislile članice Udruženja „Vreteno“, a učešće u nekoliko maštovitih radionica je uzelo oko 70 učenika OŠ „Milivoj Omorac“. Potom su im se pridružili mališani koji idu u seoski vrtić.

 

OPŠIRNIJE

“Kikindski bebi klub” obradovao roditelje 128 mališana

Datum: 24.04.2019.

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, uručio je danas roditeljima 128 bebi paketa. U nastavku akcije „Kikindskog bebi kluba“, koja se realizuje od 2014. godine, darivane su bebe rođene tokom novembra i decembra prošle i prva dva meseca ove godine.

 

OPŠIRNIJE

Velikoselke otvoreno i iskreno o životu na selu

Datum: 23.04.2019.

U okviru nedavno pokrenute kampanje ” Žene žive i na selu”, čiji je cilj društveno i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim predelima, svoja iskustva na tribini u Banatskom Velikom Selu podelile su vaspitačica Danijela Vasković, učiteljica Vladimirka Mirčeta i penzionerka Savka Stanarević. O izazovima sa kojima su žene suočene u seoskim sredinama, govorila je i preduzetnica Jadranka Stupar. Ona tvrdi da je privilegija živeti na selu.

 

OPŠIRNIJE

Kikinda na džudo karti Evrope

Datum: 23.04.2019.

Lokalna samouprava i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu pružili su i ove godine podršku DŽudo klubu “Partizan”, organizatoru 15. Međunarodnog trening kampa. Kikinđani su proteklog vikenda organizovali 36. Međunarodnog džudo kupa za mlađe uzrasne kategorije i 11. Memorijal “Dragan Ciganović Ciga”. Fascinantno zvuči podatak da je ovih dana kikindski “Partizan” ugostio oko 900 džudista i džudistkinja.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 295  glas(ov)(a)

Srećan Uskrs


Srećan Uskrs

Uslužni centar


Počev od srede, 06.02.2019. godine, plaćanje administrativnih taksi u Uslužnom centru moguće je izvršiti i bankarskim platnim karticama. 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.