Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

“Sportske igre mladih” okupile više od 5.000 učesnika

Datum: 20.05.2019.

Karavan radosti i prijateljstva „Sportskih igara mladih“ danas se zaustavio u našem gradu. Na otvorenih terenima i u Hali SC “Jezero” učesnici najveće sportske međunarodne amaterske manifestacije na Balkanu nadmetali su se u osam sportskih disciplina: malom fudbalu, basketu, tenisu, između dve vatre, odbojci, stonom tenisu, rukometu i šahu. Manifestacija koja promoviše zdrave stilove života, prijateljstvo i toleranciju, u Kikindi je održana po četvri put. Bosilja Srdić, zamenica gradonačelnika, ocenila je nakon svečano otvaranja “Sportskih igara mladih” da je Kikinda grad mladosti i sporta.

 

OPŠIRNIJE

U Nakovu praznik mladosti, lepote i kreativnosti

Datum: 18.05.2019.

Nakovčani i OŠ “Petar Kočić” danas su ugostili više od 400 osnovaca iz svih krajeva Srbije i Rumunije, učesnike 14. Sabora narodne tradicije “Krčag”. Sabor je okupio 15 škola u kojima se kao izborni predmet neguje narodna tradicija. Snežana Oluški Vlačić, rukovodilac Školske uprave Zrenjanin, ocenila je da je ovo bio svojevrsni praznik mladosti, lepote i kreativnosti, dok je Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine, poručila da upravo ovakve manifestacije rađahu nova iskrena prijateljstva.

 

OPŠIRNIJE

Maturatska parada” okupila 404 učesnika

Datum: 17.05.2019.

U centru grada, tačno u podne, maturanti četiri kikindske srednje zaigrali su uz prepoznatljive taktove Štrausovog kadrila iz operete "Slepi miš". U sinhronizovanom plesu mladosti, lepote i ljubavi pridružili su im se njihovi profesori, apsolventi Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi i mlađi članovi ADZNM “Gusle”. Više od 400 učesnika je 12. “Maturantsku paradu” okončalo kolom koje se razvilo na delu trgu kod Narodnog muzeja.

 

OPŠIRNIJE

Paori besplatno na Međunarodni sajam poljoprivrede

Datum: 16.05.2019.

Grad Kikinda, i ove godine, organizovao je besplatan autobuski prevoz na 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Lokalna samouprava snosila je i troškove ulaznica, a ovu pogodnost iskoristilo je oko 200 poljoprivrednih proizvođača. Ratare, stočare, voćare i vinogradare ispratio je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde. Poželeo im je ugodan boravak na najvećoj agrarnoj priredbi u ovom delu Evrope. Kao i prošle godine, organizovana poseta velikoj sajamskoj priredbi upriličena je na Dan stočarstva, a naši sugrađani i meštani okolnih sela u Novi Sad su se uputili sa četiri autobusa.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 317  glas(ov)(a)

Uslužni centar


Počev od srede, 06.02.2019. godine, plaćanje administrativnih taksi u Uslužnom centru moguće je izvršiti i bankarskim platnim karticama. 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.