Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Uskršnju radost podelili s vernicima

Datum: 21.04.2019.

Hrišćanski vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar, danas slave Uskrs. Župnik Tibor Kunc služio je Uskršnju misu, a njoj su, pored vernika, prisustvovali Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine i član GV, Imre Kabok. U obeležavanje najvećeg hrišćanskog praznika, i ove godine, uključili su se volonteri Kancelarije za mlade i članovi Dečijeg pozorišta "Lane". Na platou ispred Rimokatoličke crkve, oni su vernicima podelili nekoliko stotina farbanih jaja.

 

OPŠIRNIJE

Praznik plemenite borilačke veštine, u Kikindi više od 500 džudista

Datum: 20.04.2019.

Kikinda i DŽudo klub “Partizan”, ovog vikenda, domaćini su 36. Međunarodnog džudo kupa za mlađe uzrasne kategorije. Pod svodovima Hale “Jezero” održava se i 11. Memorijal “Dragan Ciganović Ciga”, u čast džudo legende Kikinde i Srbije. Svoje umeće pokazaće više od 500 džudista iz čak jedanaest država. Rekordan broj država učesnika potvrđuje da je, i u međunarodnim okvirima, Kikinda prepoznata kao grad džudoa. Takvog je mišljenja Svetislav Vukmirica iz DŽudo kluba “Partizan”. On kaže da je ovo istinski praznik plemenite borilačke veštine i potvrda da je Kikinda grad sporta.

 

OPŠIRNIJE

“Eko nedelja” okupila više od 1.000 sugrađana svih generacija

Datum: 19.04.2019.

Brojni i raznovrsni sadržaji 5. “Eko nedelje” potvrdili su svrsishodnost velike ekološke akcije koju tokom aprila realizuje gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivrednu i ruralni razvoj. Po broju učesnika svih generacija, ovogodišnja “Eko nedelja” nadmašiće prethodnu. Lanjskoj akciji odazvalo se oko 1.300 ljudi, a ovogodišnja će biti još masnovnija. Naredne sedmice planirana su dva preostala segmenta, podela flajera povodom obeležavanja Dana planete Zemlje i tradicionalno uređenje Simićevog salaša.

 

 

OPŠIRNIJE

Sajam cveća ulepšali i kostimirani mališani

Datum: 17.04.2019.

Prolećni Sajam cveća okupio je na platou ispred Gradske kuće sedamnaest izlagača. Ukrasno i saksijsko sveće, dentrološki materijal, ali i korpice, venčiće, oslikana jaja i razni drugi maštoviti uskršnji poklončići dominiraju na štandovima izlagača iz Novog Sada, Temerina, Novog Bečeja, Bečeja, Vrbasa, Iđoša, Beograda i Kikinde.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 293  glas(ov)(a)

Srećan Uskrs


Srećan Uskrs

Uslužni centar


Počev od srede, 06.02.2019. godine, plaćanje administrativnih taksi u Uslužnom centru moguće je izvršiti i bankarskim platnim karticama. 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.