Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Nikad sadržajniji “Dani ludaje” počinju u četvrtak

Datum: 17.09.2019.

Bogat i novim sadržajima oplemenjen program 34. “Dana ludaje” u četvrtak će otvoriti takmičenje osnovaca “Igre sa ludajom”, a deca će iz kočije u obliku bundeve pozvati Kikinđane na četvorodnevnu manifestaciju. Neće izostati “Kinderbal” i uvek atraktivam defile kostimiranih predškolaca. Novine su prateći pogrami poput “Viteških duela” koje je na programu u petak, ili rezbarenje velike bundeve. Masteri karvinga u nedelje će umetnički izrezbariti ludaju tešku više od 150 kilograma.

 

OPŠIRNIJE

U Temišvaru najavljeni “Dani ludaje”, očekuje se rekordan broj gostiju

Datum: 16.09.2019.

Da će i na predstoje 34. “Dane ludaje” ubedljivo najveći broj inostranih gostiju doći iz susedne Rumunije, nagovešteno je na danas održanoj promociji poznate turističke manifestacije u Temišvaru. Centralnim trgom odjekivala je pesma najmlađih promotera “Dana ludaje”. U centru pažnje bili su kostimirani mališani vrtića “Miki”, dok su tamburaši i sladak ukus bundevara upotpunili dobar utisak. Kao i ranijih godina, promocija “Dana ludaje” za brojne medijske ekipe upriličena je u elitnom restoranu “Lojd”. Član Gradskog veća, Saša Tanackov, nema dilemu da će se, od 19. do 22. septembra, rumunski jezik čuti na svakom mestu.

 

OPŠIRNIJE

“Olimpijski trening” sa Vojvođanskom bankom

Datum: 16.09.2019.

Osnovci pet gradskih i seoskih škola učestvovali su u “Olimpijskom treningu” sa Vojvođaskom bankom. Mališani iz OŠ “Sveti Sava”, “Jovan Popović”, “Vuk Karadžić” i njihovi drugari iz Banatskog Velikog Sela i Mokrina oprobali su se u atletici, odbojci, rukometu, košarci i na poligonu iznenađenja. Pet poligona simbolizuju pet olimpijskih krugova. Promociji sporta i mladosti prisustvovao je Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. On je ukazao da je Srbija zemlja sporta, ali je izneo i zabrinjavajuće podatke.

 

OPŠIRNIJE

Kikinđani obeležili 101. godišnjicu proboja Solunskog fronta

Datum: 15.09.2019.

Komemorativnim skupom na Železničkom groblju danas je obeležena 101. godišnjica proboja Solunskog fronta. Tom prilikom vence na spomen obeležje položili su član GV Milivoj Linjački, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač, članovi GO Saveza potomaka ratnika Srbije, SUBNOR-a, ali i predstavnici Ministarstva odbrane, Policijske uprave Kikinda, Nezavisnog sindikata policije, odredi izviđača “Proka S. Plavi” i “Proka Sredojev”, kao i drugih boračkih i političkih organizacija. Lazar Demić, potpredsednik Gradskom odbora Saveza potomaka ratnika 1912. do 1920. godine, podsetio je na istorijske činjenice u vezi sa ovim datumom.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 432  glas(ov)(a)

Dani ludaje


Srećan Uskrs

 Preuzmite Program

Sajam poljoprivrede


Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.