Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Ukazali na značaj zaštite životne sredine i plovili kanalom DTD

Datum: 06.06.2020.

Edukativnim predavanjem o vodenim površinama u našoj sredini, koja je okončana plovidbom u kanuima delom kanala DTD, predstavnici gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj i članovi kikindskih izviđača „Proka S. Plavi“, obeležili su Svetski dan životne sredine.
 

 

OPŠIRNIJE

Kikinda je i za Vanju Udovičića grad sporta

Datum: 05.06.2020.

Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine danas je posetio SC “Jezero” i prisustvovao treninzima svih uzrasnih selekcija muškog i ženskog rukometnog kluba. Ministar i bivši proslavljeni vaterpolista najpre se sreo sa najmlađim članovima “Kikinde Grindex” i ŽORK “Kikinda , a onda porazgovarao sa prvotimcima oba tima, njihovim trenerima i članovima uprava.

 

OPŠIRNIJE

Kikinda se i njima zahvalila na požrtvovanosti i humanosti

Datum: 05.06.2020.

Za iskazanu požrtvovanost i humanost tokom trajanja pandemija koronavirusa, danas je još 187 lekara, medicinskih sestara i tehničara, ali i nemedicinskog osoblja kikindske bolnice dobilo „Nikoljdanske povelje“.

 

OPŠIRNIJE

Majski računi JP „Kikinda“ i JP „Toplana“ sa QR kodom

Datum: 05.06.2020.

Gradska uprava Grada Kikinde je u saradnji sa Timom za reformu javne uprave Vlade Republike Srbije i Kancelarije za IT i eUpravu uzela učešće u projektu Narodne banke Srbije „Sistem za instant plaćanja“. Pored sistema za plaćanje na prodajnom mestu („IPS pokaži“ ili „IPS skeniraj“ ) preko aplikacije za mobilno bankarstvo, NBS je omogućila i plaćanje štampanih računa koji sadrže „NBS IPS QR“ kod.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 83  glas(ov)(a)

Javni poziv za banke


 

eVrtić


E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.