Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Bogat program “Kikndskog leta”

Datum: 23.07.2019.

I ove godine gradska uprava za sve sugrađane upriličila je brojne sadržaje u okviru manifstacije “Kikindsko leto”. Svi koji vole mogu da uživaju u letnjem bioskopu, već sutra u 20 sati i 30 minuta počinje FENOK u dvorištu kurije, a naš grad domaćin je poznatnim svetskim vajarima u okviru Internacionalnog simpozijuma u teraktori “Tera 2019”, napomenula je Jasmina Milankov iz Odseka za poslove razvoja grada.

 

OPŠIRNIJE

Đaci generacije nagrađeni putovanjem

Datum: 23.07.2019.

Gradonačelnik Pavle Markov upriličio je u gradskoj kući prijem za đake generacije osnovnih i srednjih škola. Gradska uprava za njih je obezbedila putovanja, za osnovce pet dana u edukativno-sportskom kampu u Orašcu, dok je za srednjoškolce obezbeđen trodnevni put u Sloveniju. Pozdravljajući učenike i njihove roditelje Markov je istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što Kikinda ima veliki broj mladih i talentovanih đaka.

 

OPŠIRNIJE

Korpulentni Slovenac u Novim Kozarcima je nepobediv

Datum: 21.07.2019.

Matijaž Belšak ponovo je u Novim Kozarcima dokazao da je nepobediv. Korpulentni Slovenac suvereni je pobednik 17. Strongmen Euro kupa. Odbranio je prošlogodišnju titulu i dokazao da je na terenu kod čuvene novokozaračke “Kotarke” nepobediv.

 

OPŠIRNIJE

“Sova fest” ispunio očekivanja publike, izvođača i organizatora

Datum: 20.07.2019.

Dalibor Oličkov, koordinator kikindske Kancelarije za mlade, ocenio je da je premijerni “Sova fest” ispunio očekivanja publike, izvođača i organizatora. Dvodnevni urbani festival, u dvorištu Kulturnog centra, organizovan je povodom 10. rođendana kikindske Kancelarije za mlade.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 381  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.