Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

„Kikindska zlatna rukavica“ okupila oko 60 boksera i bokserki

Datum: 14.12.2019.

Omladinski bokserski klub „Kikinda“ organizovao je 45. „Kikindsku zlatnu rukavicu“, a laskavo priznanje pripalo je našoj Sari Škapik. U ringu je prodefilovalo oko 60 boskera i bokserki iz Crne Gore, Rumunije i Srbije. Publika je u SC “Jezero” gledala mečeve u kategorijama pionira i pionirki, kadeta i kadetkinja, juniora i juniorki, omladinaca i omladinki i seniora i seniorki. Ovo je, ujedno, bilo i 10. poslednje kolo, Prve lige Srbije- grupa sever.

 

OPŠIRNIJE

Kikinda domaćin državnog prvenstva za plivače i plivačice

Datum: 13.12.2019.

Počastovani smo što nam se pružila prilika da se predstavimo kao prava sportska sredina, potvrdimo da smo grad sporta i budemo domaćini ovako velikog takmičenja. To je na otvaranju državnog prvenstva u plivanju izjavio Miodrag Bulajić, član Gradskog veća. On je podsetio da je Kikinda stvorila odlične infrastrukturne sportske kapacitete koji su omogućili održavanje ovakvih i sličnih takmičenja.

 

OPŠIRNIJE

Tribinom “Niste sami” prevazilaze predrasude

Datum: 13.12.2019.

Kikinda je danas bila domaćin 11. tribine „Niste sami“, održane u okviru istoimene kampanje koja ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima iz oblasti mentalnog zdravlja, ali i sa invaliditetom. Tribinu su otvorili Dalibor Oličkov, koordinator kikindske Kancelarije za mlade i Cecilija Šajber, direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zašite grada Kikinde.

 

OPŠIRNIJE

Još jedna akcija “Zajedno do zdravlja” za kikindske penzionere

Datum: 10.12.2019.

U okviru projekta “Zajedno do zdravlja” , po treći put, laboratorija “Medlab” organizovala je besplatan pregled za najstarije sugrađane u kikindskom Udruženju penzionera. Osnivač i vlasnik “Medlaba”, dr Milan Ubavić, poručio je penzionerima da je veoma važno da što češće proveravaju glukozu i lipidni status, jer kod starijih osoba postoji sklonost ka dijabetesu i poremećaju metabolizma. Akcija je sprovedena u saradnji sa lokalnom samoupravom, a analizu krvi uradilo je 25 najstarijih sugrađana koji primaju najniže penzije.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 488  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.