Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

“Gusle” priredile Sretenjski koncert i obeležile krsnu slavu

Datum: 15.02.2020.

Članovi Akademskog društva za negovanje muzike „Gusle“ poklonili su sugrađanima Sretenjski koncert. Nastupom Velikog narodnog orkestra, pevačkih grupa i igračkih ansambala, kao i članova hora “Kornelije Stanković”, najstarija horska i muzičko- folklorna institucija Srba na ovim prostorima, osnovana još daleke 1876. godine, dala je poseban pečat proslavi Dana državnosti. Koncertu su, pored ostalih, prisustvovali Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga i Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine.
 

 

OPŠIRNIJE

Nazdravili Svetom Trifunu na jubilarnim 20. “Danima vina”

Datum: 15.02.2020.

Svečanom proglašenju pobednika 20. jubilarnih “Dana vina” u Iđošu, prethodilo je osvećenje svih uzoraka vina, ali i vinograda Milosava Nikolina iz Iđoša, prošlogodišnjeg mesnog i gradskog pobednika manifestacije pokrajinskog karaktera. On i njegov brat Vasilije Nikolin, bili su domaćini kolegama vinarima i vinogradarima. U čast Svetog Trifuna, esnafske slave vinara i vinogradara, nazdravljalo se vinima pristiglim iz svih krajeva Vojvodine. U konkurenciji je ove godine bilo 200 uzoraka, a ukupno je uručeno 156 medalja.

 

OPŠIRNIJE

Kikinđanima je veče vina i ljubavi ulepšao Nenad Knežević Knez

Datum: 15.02.2020.

Da će veče vina i ljubavi uz Nenada Kneževića Kneza biti nezaboravno, moglo se zaključiti već na početku koncerta koji je lokalna samouprava, od srca, poklonila sugrađanima. Već nakon nekoliko numera kamernu atmosferu u sali Narodnog pozorišta zamenila je prava koncerta. Publika je spontano ustajala, aplaudirala u taktu legendarnih hitova i uglas pevala s Knezom. Videlo se da i njemu atmosfera paše. Tek nakon dve bis pesme, koncert je okončan.
 

 

OPŠIRNIJE

Pomen Kosti Sredojevu Šljuki ispred kikindske bolnice

Datum: 13.02.2020.

Dan pogibije Koste Sredojeva Šljuke, poznatog kikindskog revolucionara, danas je obeležen komemorativnim skupom i polaganjem venaca kraj spomen ploče, koja se nalazi ispred Opšte bolnice. Milenko Babić, predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a, podsetio je da su 13. februara 1944. godine, nemački okupatori, mučki iz zasede, ubili Kostu Sredojeva. Likvidaciji Koste Sredojeva prethodila je izdaja od strane mladog “skojevca”.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 539  glas(ov)(a)

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.