Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Deponija radi, nema mesta panici

Datum: 16.07.2018.

Goran Trivan, ministar zaštite životne sredine, saopštio je da će za najkasnije mesec dana biti poznati rezultati analiza uzoraka zemljišta uzetih sa kikindske deponije. Ministar i njegovi saradnici danas su obišli Regionalnu deponija za odlaganje komunalnog otpada koja i dalje nesmetano radi. Trivan je potvrdio da se analize obavljaju u Instititu “Vinča”. Iako su rezultati nekoliko uzoraka već poznati, ministar nije želeo da govori o tome, uz obrazloženje da će tek po okončanu istrage i rezultata svih analiza, nadležni državni organi utvrdi o čemu se radi.

OPŠIRNIJE

Sabor frulaša Vojvodine okupio dvadesetak virtuoza

Datum: 15.07.2018.

Na 23. Saboru frulaša Vojvodine „Škripi đeram“, održanom u Iđošu, u izvornom i estradnom sviranju, nadmetalo se dvadesetak umetnika iz Novog Sada, Srbobrana, Starčeva, Leštana, Ripnja, Sremske Kamenice, Kikinde i drugih mesta. Frulaši su se publici predstavili i u duetskom muziciranju. Prema odluci stručnog žirija Milorad Marić iz Inđije, pobedio je u izvornom sviranju. U estradnom je najviše pokazao Aleksa Miletić iz Starčeva. Najbolji vojvođanski frulaši izborili su nastup na republičkom takmičenju u Prislonici kod Čačka.

OPŠIRNIJE

“Kikinda kroz objektiv”

Datum: 12.07.2018.

“Kikinda kroz objektiv” naziv je foto avanture koja će se 4. avgusta održati u našem gradu, u okviru "Kikindskog leta“. Najavljujući prvi susret fotografa Olivera Marinkov, iz Kancelarije za turizam, navela je da se ljudima bistrog oka pruža prilika da ovekoveče znamenitosti Kikinde. Ona je precizirala da je druženje planirano na četiri lokacije.

OPŠIRNIJE

Pola miliona vredna donacija kompanija „Mekafor“ i „Banini-Jafa“

Datum: 11.07.2018.

Zahvaljujući oko 400.000 dinara vrednoj donaciji kompanije „Mekafor“ kompletno je rekonstrusana rasveta u Dečjem i Školskom dispanzera. Kompanija „Banini- Jafa“ je društvenu odgovornost iskazala nabavkom medicinske i druge opreme. Vrednost donacije iznosi oko 100.000 dinara, a ta sredstva upotrebljena su za nabavku dva aparata za prozivku pacijenata, tri aparata za merenje tenzije kod dece i dva pulsna oksimetra.

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 56  glas(ov)(a)

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.