Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Gradska uprava nastaviće da ulaže u obrazovne ustanove

Datum: 16.01.2018.

Zamenica gradonačelnika, Bosiljka Srdić, posetila je danas OŠ “Vasa Stajić” u Mokrinu. Ona se uverila da je rekonstrukcija toaleta i stolarije u najvećoj seoskoj obrazovnoj ustanovi kvalitetno obavljena. Školski toaleti poslednji put su sanirani pre desetak godina, a tada su zamenjene samo pločice.

OPŠIRNIJE

Poklonili se senima nevinih žrtava krvavog januara

Datum: 09.01.2018.

Polaganjem venaca na spomen obeležje u dvorištu Kurije, danas je obeležana godišnjica stradanja trideset antifašista. NJih su Nemci streljali 9. januara 1942. godine, na treći dan pravoslavnog Božića. Senima nevinih žrtava krvavog januara poklonili su se predsednica gradske Skupštine Stanislava Hrnjak i član Gradskog veća Miodrag Bulajić. Komemorativnom skupu su prisustvovali predstavnici SUBNOR-a, rođaci i poštovaoci NOP-a, ali i članovi Odreda izviđača “Proka Sredojev”. Fašisti su u znak odmazde za tri ubijena nemačka poljočuvara u našem ataru, streljali po 30 rodoljuba u Kikindi, Mokrinu, Zrenjaninu, Novom Miloševu i Banatskom Aranđelovu.

OPŠIRNIJE

Nakon Božićne liturgije podeljena velika česnica

Datum: 07.01.2018.

Pravoslavni vernici danas slave Božić, rođenje Isusa Hrista. Proslavi najradosnijeg hrišćanskog praznika u crkvi Svetog Nikole pridružio se velik broj vernika. Božićnoj liturgiji prisustvovale su Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika, Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine, ali i Saša Tanackov, član Gradskog veća, kao i načelnik Severnobanatskog upravnog okruga, Nikola Lukač. O značaju velikog hrišćanskog praznika govorio je jerej Nikola Mišković, starešina hrama.

OPŠIRNIJE

Tradicionalni novogodišnji pokloni bebama i majkama

Datum: 02.01.2018.

Vukan Latković prva je beba rođena u kikindskom porodilištu ove godine. Majka Snežana na svet ga je donela 1. januara u 8 sati i 15 minuta. Uzbuženje i radost zbog rođenja drugog deteta, dvadesetdvogodišnja Velikoselka je podelila za zamenicom gradonačenika Bosiljkom Srdić i predstavnicama Crvenog krsta. Zvaničnici Grada Kikinde i ove humanitarne organizacije, već po tradiciji, posetili su Porođajno odeljenje naše bolnice.

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 322  glas(ov)(a)

NAGRADA „TURISTIČKI CVET“


Projekti

Projekti...
Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"