Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Do kraja godine rok za registraciju stambenih zgrada

Datum: 18.11.2017.

I u Kikindi će do kraja godine, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, svaka stambena jedinica morati da se registruje, ali i da se izaberu upravnici zgrada. U našem gradu postoji više od 150 zgrada, a do sada je registrovano tek deset. Ovaj podatak je na sastanku upriličenom sa zainteresovanih sugrađanima, stanarima zgrada, iznela Biljana Felbab, sekretarka Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove, urbanizam i privredu.

OPŠIRNIJE

Adekvatno nagrađene najbolje biznis ideje

Datum: 17.11.2017.

Sa željom da se u Vojvodini smanji broj nezaposlenih mladih lica, afirmiše razvoj preuzetnišva i poveća broj onih koji su pokrenuli sopstveni biznis, osmišljen je i realizovan projekat “Istraži svoj biznis- faza 2”. Švajcarska agencija za razvoj i saradnju je sa 25.000 franaka podržala projekat čiji je nosilac Regionalni edukativni centar „Banat“ iz Zrenjanina, a partner Grad Kikinda.

OPŠIRNIJE

Srednjoškolci pružili doprinos obeležavanju “Nedelje parlamentarizma“

Datum: 15.11.2017.

Kikindski srednjoškolci su veoma uspešno, po treći put zaredom, učeničke klupe zamenili odborničkim i oprobali se u ulozi odbornika. Simulacija sednice lokalnog parlamenta održana je u okviru „Nedelje parlamentarizma“, koja se u Srbiji održava od 13. do 19. novembra. Predsednica gradske Skupštine, Stanislava Hrnjak, nije krila da je prijatno iznenađena političkom kulturom koju su mladi sugrađani pokazali za govornicom i u skupštinskom domu.

OPŠIRNIJE

Kikinđani ugostili zvaničnike lokalnih parlamenata Severnobanatskog okruga

Datum: 15.11.2017.

Predsednica gradske Skupštine, Stanislava Hrnjak, danas je ugostila predstavnike opština Severnobanatskog upravnog okruga. Povod za susret i razmenu iskustava domaćina i njihovih gostiju jeste „Nedelja parlamentarizma“ koja se obeležava od 13. do 19. novembra.

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 147  glas(ov)(a)

NAGRADA „TURISTIČKI CVET“


Projekti

Projekti...
Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"