Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Представљен пројекат „Оснаживање жена у руралним срединама“

Датум: 08.11.2019.

Пројекат „Оснаживање жена у руралним срединама“ представљен је мештанкама Накова у петак 08.11.2019. године. Трибина је реализована као део пројектних активности које град спроводи у сараднји са цивилним сектором а на име реалиације пројекта „Оснаживање жена у руралним срединама“. Пројекат се реализује под покровитељством Министарства без портфеља за демографију и популациону политику. Ова активност је само једна у низу трибина које се спроводе са циљем едукације из области популационе политике и оснаживања жена у руралним областима.

 

ОПШИРНИЈЕ

“Совембру” ће присуствовати и гости из Малезије

Датум: 08.11.2019.

Осмо издање манифестације " Новембар-месец сова”, популарни “Совембар”, одржаће се од 13. до 30. новембра, а у концепцијском и организационом смислу, неће се битније разликовати од претходних. Једна од најважнијих градских манифестација покренута је да би се Кикинда популаризовала као највеће урбано зимовалишту сова утина на планети.

 

ОПШИРНИЈЕ

Почаст најбољим ђацима ОШ “Вук Караџић”, честитала и заменица градоначелника

Датум: 07.11.2019.

Најбољим ученицима ОШ “Вук Караџић” додељене су награде и признања на свечаности организованој поводом обележавања Дана школе. Ђак генерације Јована Завишин и најбољи спортиста Борис Бодрожић новчано су награђени, док су носиоци Вукове дипломе Слободан Мишков, Рената Палатинуш и Таша Зирамов добили књиге из фонда “Велинка Тешин”.

 

ОПШИРНИЈЕ

Лопте свим градским и сеоским школама

Датум: 05.11.2019.

Станислава Хрњак, председница градске Скупштине и Јелена Бакић, председница Спортског савеза Кикинде, предали су данас ученицима ОШ “Ђура Јакшић” лопте које је донирао Спортски савез Србије, у знак захвалности за учешће кикиндских спортиста и ђака на “Малом сајму спорта”. Идентични поклони очекују све градске и сеоске школе. Ова манифестаација у нашем граду је одржана 1. октобра. Окупила је око 500 основаца, али и активне спортисте и њихове тренере.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 472  глас(ов)(а)

Плати картицом и победи


 ОПШИРНИЈЕ

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.