Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Мештани Иђоша на седници Градског већа добили конкретне одговоре

Датум: 24.05.2018.

Са жељом да се на лицу места упознају са конкректним проблемима који тиште становнике наших села градоначелник Кикинде, Павле Марков, чланови Градског већа и секретари Секретаријата, данас су боравили у Иђошу. У том селу је одржана седница Градског већа, а и овога пута мештани су били у прилици да поставе питања.

ОПШИРНИЈЕ

Квалитетнији колективни уговори за запослене у јавном сектору

Датум: 23.05.2018.

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, и представници синдиката Градске управе, али и директори јавних предузећа, установа културе и физичке културе, потписали су данас нове трогодишње колективне уговоре. У њима је прецизирано да запослени у јавном сектору имају право на топли оброк и регрес, што раније није био случај.

ОПШИРНИЈЕ

Сувача спојила гастрономску понуду Кикинде и Акрона

Датум: 23.05.2018.

Први фестивал хране ''Арт Фоод Еxпо'' данас је одржан у Кикинди. На платоу испред Народног музеја представиле су чланице овдашњих удружења жена, али и делегација америчког града Акрона. Промовисано је гастрономско наслеђе Кикинде и северног Баната, али и америчке посластице. Организатори су се водили идејом да је ово прави начин да се унапреди свест о гастрономском наслеђу локалних заједница и пословању креативних индустрија, нарочито произвођача традиционалних гастрономских производа. Тема премијерног фестивала хране била је Сувача, са жељом да се афирмише њена улога у богаћењу гастрономског наслеђа Кикинде, али и интентивнијег развоја креативног предузетништва заснованог на културном наслеђу.

ОПШИРНИЈЕ

Литија прошла центром Кикинде, изабран најбољи славски колач

Датум: 22.05.2018.

Слава Града Кикинде, летњи Свети Никола, данас је достојанствено обележена. Литија је прошла тргом и централним градским улицама, а овом догађају је присуствовало око 1.000 људи. Велику поворку предводили су функционери локалне самоуправе и свештенство СПЦ. У Градској кући обаљено је свечано резање славског колача. Кум овогодиње славе био је Никола Лукач, начелник Севернобанатског округа. Домаћину славе, куму, званицама, али и свим грађанима, славу је честитао јереј Никола Мишковић, старешина храма Светог оца Николе. Он је изразио је задовољство што су заједно прославили летњег Светог Николу, јер је то и њихова храмовна слава.

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... По чему је Кикинда најпрепознатиљивија?
ГЛАСАЈТЕ 581  глас(ов)(а)

У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.