Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

“Гусле” приредиле Сретењски концерт и обележиле крсну славу

Датум: 15.02.2020.

Чланови Академског друштва за неговање музике „Гусле“ поклонили су суграђанима Сретењски концерт. Наступом Великог народног оркестра, певачких група и играчких ансамбала, као и чланова хора “Корнелије Станковић”, најстарија хорска и музичко- фолклорна институција Срба на овим просторима, основана још далеке 1876. године, дала је посебан печат прослави Дана државности. Концерту су, поред осталих, присуствовали Никола Лукач, начелник Севернобанатског округа и Станислава Хрњак, председница градске Скупштине.
 

 

ОПШИРНИЈЕ

Наздравили Светом Трифуну на јубиларним 20. “Данима вина”

Датум: 15.02.2020.

Свечаном проглашењу победника 20. јубиларних “Дана вина” у Иђошу, претходило је освећење свих узорака вина, али и винограда Милосава Николина из Иђоша, прошлогодишњег месног и градског победника манифестације покрајинског карактера. Он и његов брат Василије Николин, били су домаћини колегама винарима и виноградарима. У част Светог Трифуна, еснафске славе винара и виноградара, наздрављало се винима пристиглим из свих крајева Војводине. У конкуренцији је ове године било 200 узорака, а укупно је уручено 156 медаља.

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикинђанима је вече вина и љубави улепшао Ненад Кнежевић Кнез

Датум: 15.02.2020.

Да ће вече вина и љубави уз Ненада Кнежевића Кнеза бити незаборавно, могло се закључити већ на почетку концерта који је локална самоуправа, од срца, поклонила суграђанима. Већ након неколико нумера камерну атмосферу у сали Народног позоришта заменила је права концерта. Публика је спонтано устајала, аплаудирала у такту легендарних хитова и углас певала с Кнезом. Видело се да и њему атмосфера паше. Тек након две бис песме, концерт је окончан.
 

 

ОПШИРНИЈЕ

Помен Кости Средојеву Шљуки испред кикиндске болнице

Датум: 13.02.2020.

Дан погибије Косте Средојева Шљуке, познатог кикиндског револуционара, данас је обележен комеморативним скупом и полагањем венаца крај спомен плоче, која се налази испред Опште болнице. Миленко Бабић, председник Градског одбора СУБНОР-а, подсетио је да су 13. фебруара 1944. године, немачки окупатори, мучки из заседе, убили Косту Средојева. Ликвидацији Косте Средојева претходила је издаја од стране младог “скојевца”.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 539  глас(ов)(а)

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.