Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

“Никољданским повељама” награђени кикиндски хероји, њихов допринос немерљив

Датум: 28.05.2020.

Павле Марков, градоначелник Кикинде, уручио је 550 “Никољданских повеља” волонтерима из нашег града и сеоских средина који су, заједно са херојима ванредног стања: здравственим радницима, полицајцима, војницима и трговцима, изнели највећи део епидемије коронавируса. Повеље које ће их сећати на њихов огроман допринос у периоду кад је Кикинда била једно од већих жаришта коронавируса у Србији, али и доцније, кад се захваљујући спровођењу рестриктивних мера ситуација поправила, уручене су највећим фирмама, предузетницима, пољопривредницима, спортистима, удружењима, па и запосленима у Градској управи.

 

ОПШИРНИЈЕ

Градска слава достојанствено обележена, изабран најбољи славски колач

Датум: 22.05.2020.

Слава Града Кикинде, летњи Свети Никола, обележена је у складу са и даље важећим здравствено-хигијенским мерама. Литија није прошла тргом и централним градским улицама, али су градоначелник Павле Марков и верници присуствовали литургији. У пратњи свештенства СПЦ, верници су прошетали око храма Светог Николе. У Градској кући обављено је свечано резање славског колача. Кум овогодиње славе био је Миливој Лињачки, члан Градског већа. Домаћину славе, куму, званицама, али и свим грађанима, славу су честитали јереј Никола Мишковић, старешина храма Светог оца Николе и отац Бобан Петровић, старешина цркве Светих Козме и Дамјана.

 

ОПШИРНИЈЕ

“Мекафор” гради нови погон, сарадња са локалном самоуправом на изузетном нивоу

Датум: 18.05.2020.

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, обишао је данас производни погон компаније “Мекафор” и уверио се да изградња нове фабричке хале одмиче жељеном динамиком. Марков је изразио задовољство што “Мекафор” поново ради пуним капацитетом.

 

ОПШИРНИЈЕ

“Тиса Аутомотив” запошљава 1.000 Кикинђана

Датум: 14.05.2020.

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, уверио се након обиласка погона фабрике “Тиса Аутомотив” да се производња несметано одвија и да су хигијенске и здравствене мере подигнуте на највиши ниво. Радници имају зашитне рукавице, маске и визире, док су у погону обезбеђена дезинфекциона средства. Компанија ''Тиса Аутомотив'' је почетком августа прошле године, у Кикинди отворила нови погон. Налази се у старом објекту компаније ''Јафа-Банини''.

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Да ли поштујете прописане мере заштите у борби против пандемије вируса COVID -19?
ГЛАСАЈТЕ 78  глас(ов)(а)

Јавни позив за банке


 

еВртић


Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.