Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Јубиларни 35. “Дани лудаје” у знаку врхунских одгајивача и “Банатског фруштука”

Датум: 19.09.2020.

Нису на јубиларној и најстаријој кикиндској туристичкој манифестацији срушени лане постигнути апсолутни рекордни, али су врхунски одгајивачи издоминирали и на 35. “Данима лудаје”. Сада већ четвороструки победник, Душан Јанков из Чуруга, није успео да надмаши себе и потуче прошлогодишњи рекорд кад је у Кикинду донео џиновску 639,5 килограма тешку бундеву.

 

ОПШИРНИЈЕ

Извиђачи градоначелнику уручили захвалницу

Датум: 19.09.2020.

Одред извиђача „Прока С. Плави“, на Старом језеру, организовао је 4. Меморијал. Ранијих година, уз многобројне госте, Меморијал је трајао чак три дана. Смотри извиђача и отварању Меморијала присуствовао је градоначелник Никола Лукач са својим сарадницима.

 

ОПШИРНИЈЕ

Почаст ауторима најбољих ликовних и видео радова на тему лудаја

Датум: 18.09.2020.

Чак више од 400 ликовних радова пристигло је на традционалан конкурс, који уочи „Дана лудаје“ расписују Народна библиотека „Јован Поповић“ и локална самоуправа. Упркос корони и редукованом програму предстојеће јубиларне 35. манифестације, организатори нису имали дилему у погледу конкурса. Чланице жирија, Мирослава Којић и Маријана Мирков, биле су на слатким мукама јер су, како кажу, пристигли радови изузетни.

 

ОПШИРНИЈЕ

Жири није имао дилему у погледу излога цвећаре „Звончица“

Датум: 18.09.2020.

Цвећара „Звончица“ има најлепше украшен излог који је у духу традиционалне туристичке манфистације „Дани лудаје“. Ово је једногласна одлука жирија након што је прегледао излоге продавница и других објеката, који су узели учешће на конкурску локалне самоуправе за избор најлепше уређеног излога. Конкурс је расписан по други пут, а одазвало се седморо предузетника. Рамота Тот, чланица ГВ и Мирослава Крнић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој, честитали су Мирјани Бркић, власници „Звончице“.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Да ли поштујете прописане мере заштите у борби против пандемије вируса COVID -19?
ГЛАСАЈТЕ 213  глас(ов)(а)

Пандемија


 

Е-управа


Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.