Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Указали на значај заштите животне средине и пловили каналом ДТД

Датум: 06.06.2020.

Едукативним предавањем о воденим површинама у нашој средини, која је окончана пловидбом у кануима делом канала ДТД, представници градског Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој и чланови кикиндских извиђача „Прока С. Плави“, обележили су Светски дан животне средине.
 

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикинда је и за Вању Удовичића град спорта

Датум: 05.06.2020.

Вања Удовичић, министар спорта и омладине данас је посетио СЦ “Језеро” и присуствовао тренинзима свих узрасних селекција мушког и женског рукометног клуба. Министар и бивши прослављени ватерполиста најпре се срео са најмлађим члановима “Кикинде Гриндеx” и ЖОРК “Кикинда , а онда поразговарао са првотимцима оба тима, њиховим тренерима и члановима управа.

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикинда се и њима захвалила на пожртвованости и хуманости

Датум: 05.06.2020.

За исказану пожртвованост и хуманост током трајања пандемија коронавируса, данас је још 187 лекара, медицинских сестара и техничара, али и немедицинског особља кикиндске болнице добило „Никољданске повеље“.

 

ОПШИРНИЈЕ

Мајски рачуни ЈП „Кикинда“ и ЈП „Топлана“ са QR кодом

Датум: 05.06.2020.

Градска управа Града Кикинде је у сарадњи са Тимом за реформу јавне управе Владе Републике Србије и Канцеларије за ИТ и еУправу узела учешће у пројекту Народне банке Србије „Систем за инстант плаћања“. Поред система за плаћање на продајном месту („IPS pokaži“ или „IPS skeniraj“ ) преко апликације за мобилно банкарство, НБС је омогућила и плаћање штампаних рачуна који садрже „NBS IPS QR“ код.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Да ли поштујете прописане мере заштите у борби против пандемије вируса COVID -19?
ГЛАСАЈТЕ 83  глас(ов)(а)

Јавни позив за банке


 

еВртић


Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.