Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

“Спортске игре младих” окупиле више од 5.000 учесника

Датум: 20.05.2019.

Караван радости и пријатељства „Спортских игара младих“ данас се зауставио у нашем граду. На отворених теренима и у Хали СЦ “Језеро” учесници највеће спортске међународне аматерске манифестације на Балкану надметали су се у осам спортских дисциплина: малом фудбалу, баскету, тенису, између две ватре, одбојци, стоном тенису, рукомету и шаху. Манифестација која промовише здраве стилове живота, пријатељство и толеранцију, у Кикинди је одржана по четври пут. Босиља Срдић, заменица градоначелника, оценила је након свечано отварања “Спортских игара младих” да је Кикинда град младости и спорта.

 

ОПШИРНИЈЕ

У Накову празник младости, лепоте и креативности

Датум: 18.05.2019.

Наковчани и ОШ “Петар Кочић” данас су угостили више од 400 основаца из свих крајева Србије и Румуније, учеснике 14. Сабора народне традиције “Крчаг”. Сабор је окупио 15 школа у којима се као изборни предмет негује народна традиција. Снежана Олушки Влачић, руководилац Школске управе Зрењанин, оценила је да је ово био својеврсни празник младости, лепоте и креативности, док је Станислава Хрњак, председница градске Скупштине, поручила да управо овакве манифестације рађаху нова искрена пријатељства.

 

ОПШИРНИЈЕ

Матуратска парада” окупила 404 учесника

Датум: 17.05.2019.

У центру града, тачно у подне, матуранти четири кикиндске средње заиграли су уз препознатљиве тактове Штраусовог кадрила из оперете "Слепи миш". У синхронизованом плесу младости, лепоте и љубави придружили су им се њихови професори, апсолвенти Високе школе струковних студија за образовање васпитача у Кикинди и млађи чланови АДЗНМ “Гусле”. Више од 400 учесника је 12. “Матурантску параду” окончало колом које се развило на делу тргу код Народног музеја.

 

ОПШИРНИЈЕ

Паори бесплатно на Међународни сајам пољопривреде

Датум: 16.05.2019.

Град Кикинда, и ове године, организовао је бесплатан аутобуски превоз на 86. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду. Локална самоуправа сносила је и трошкове улазница, а ову погодност искористило је око 200 пољопривредних произвођача. Ратаре, сточаре, воћаре и виноградаре испратио је Павле Марков, градоначелник Кикинде. Пожелео им је угодан боравак на највећој аграрној приредби у овом делу Европе. Као и прошле године, организована посета великој сајамској приредби уприличена је на Дан сточарства, а наши суграђани и мештани околних села у Нови Сад су се упутили са четири аутобуса.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 317  глас(ов)(а)

Услужни центар


Почев од среде, 06.02.2019. године, плаћање административних такси у Услужном центру могуће је извршити и банкарским платним картицама. 

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.