Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Градска управа наставиће да улаже у образовне установе

Датум: 16.01.2018.

Заменица градоначелника, Босиљка Срдић, посетила је данас ОШ “Васа Стајић” у Мокрину. Она се уверила да је реконструкција тоалета и столарије у највећој сеоској образовној установи квалитетно обављена. Школски тоалети последњи пут су санирани пре десетак година, а тада су замењене само плочице.

ОПШИРНИЈЕ

Поклонили се сенима невиних жртава крвавог јануара

Датум: 09.01.2018.

Полагањем венаца на спомен обележје у дворишту Курије, данас је обележана годишњица страдања тридесет антифашиста. Њих су Немци стрељали 9. јануара 1942. године, на трећи дан православног Божића. Сенима невиних жртава крвавог јануара поклонили су се председница градске Скупштине Станислава Хрњак и члан Градског већа Миодраг Булајић. Комеморативном скупу су присуствовали представници СУБНОР-а, рођаци и поштоваоци НОП-а, али и чланови Одреда извиђача “Прока Средојев”. Фашисти су у знак одмазде за три убијена немачка пољочувара у нашем атару, стрељали по 30 родољуба у Кикинди, Мокрину, Зрењанину, Новом Милошеву и Банатском Аранђелову.

ОПШИРНИЈЕ

Након Божићне литургије подељена велика чесница

Датум: 07.01.2018.

Православни верници данас славе Божић, рођење Исуса Христа. Прослави најрадоснијег хришћанског празника у цркви Светог Николе придружио се велик број верника. Божићној литургији присуствовале су Босиљка Срдић, заменица градоначелника, Станислава Хрњак, председница градске Скупштине, али и Саша Танацков, члан Градског већа, као и начелник Севернобанатског управног округа, Никола Лукач. О значају великог хришћанског празника говорио је јереј Никола Мишковић, старешина храма.

ОПШИРНИЈЕ

Традиционални новогодишњи поклони бебама и мајкама

Датум: 02.01.2018.

Вукан Латковић прва је беба рођена у кикиндском породилишту ове године. Мајка Снежана на свет га је донела 1. јануара у 8 сати и 15 минута. Узбужење и радост због рођења другог детета, двадесетдвогодишња Великоселка је поделила за заменицом градоначеника Босиљком Срдић и представницама Црвеног крста. Званичници Града Кикинде и ове хуманитарне организације, већ по традицији, посетили су Порођајно одељење наше болнице.

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... По чему је Кикинда најпрепознатиљивија?
ГЛАСАЈТЕ 322  глас(ов)(а)

НАГРАДА „ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ“


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"