Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Компанија „Тиса аутомотив“ отвара погон у Кикинди

Датум: 19.06.2019.

Директори компанија „Јафа“ Бојан Кнежевић и „Тиса аутомотив“ Акош Барна, у присуству градоначленика Кикинде Павла Маркова, потписали су данас Уговор о закупу старог погона компаније „Банини“, који се налази у улици Николе Тесле. Парафирањем документа створени су услови за отварање 320 радних места у Кикинди. Према речима Маркова отварање погона представља значајан догађај за Кикинду, те да се услови пословања у граду перманетно побољшавају.

 

ОПШИРНИЈЕ

Држави, али и граду је важно да се поштују и штите права потрошача

Датум: 18.06.2019.

Вишња Ракић, руководилац Сектора за заштиту потрошача при Министарству трговине, туризма и телекомуникације, данашњи боравак у Кикинди искористила је да се на лицу места упозна са активности овдашњег Удружења потрошача. Овом посетом је започела серија радних састанака са званичницима локалних самоуправа и оваквих удружења широм Србије, како би се још више ојачала свест о неопходности заштите права потрошача.

 

ОПШИРНИЈЕ

Уметници из Кине импресионари “Терром”, Кикинда им се свидела

Датум: 17.06.2019.

Суграђани до 16. јула у Галерији Културног центра могу да уживају у изложби “Препород” која доноси радове 35 етаблираних уметника из Кине. Нешто пре тога, гости су домаћинима дочарали церемонију пијења чаја у Кини. Ђо Ин Фан, председница удружења “Пријатељи беле кутије”, поновила је да су се њени сународници у Кикинди лепо провели. Она је дипломирала на Одељењу за уметност кинеског Универзитета у Хонг Конгу 1975. године. Један је од оснивача удружења” Пријатељи беле кутије” које је формирано са циљем да се подстакне размена међу уметницима. Део њених сународника у недељу је стварао у Атељу “Терра”, док су остали са кикиндским сликарима учествовали на мини ликовној колонији у Културном центру. Фонг Ој Ин Џенис рођена је у Хонг Конгу, а дипломирала је уметност на смеру керамика.

ОПШИРНИЈЕ

Кинеским сликарима и вајарима испиративни Кикинда и “Терра”

Датум: 16.06.2019.

На позив кикиндског Културног центра, гости нашег града су ликовни уметници и вајари из Кине. Део чланова удружења” Пријатељи беле кутије” данас је стварало у Атељеу “Терра”. Место неисцрпне вајарске инспирације оставило је снажан утисак и на кинеске вајаре. За другу групу кинеских уметника уприличена је ликовна колонија у Културном центру, а са њима су стварали и кикиндски сликари. Босиља Срдић, заменица градоначелника, поздрављајући госте из пријатељске земље, изразила је уверење да ће Кикинда и “Терра” бити инспиративни кинеским сликарима и вајарима.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 351  глас(ов)(а)

Услужни центар


Почев од среде, 06.02.2019. године, плаћање административних такси у Услужном центру могуће је извршити и банкарским платним картицама. 

Е-управа


Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.