Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

На 17. “Strongman Euro Kup” -у, три нове дисциплине и врхунски такмичари

Датум: 20.06.2019.

Предстојећи 17. "Strongman Euro Kup" довешће у Нове Козарце деветорицу врхунских такмичара из Словеније, Аустрије, Немачке, Чешке, Словачке, Мађарске и Холандије. Једини представник Србије, а уједно и најстарији такмичар, биће Драган Богојевић из Нових Козараца. У име домаћина, Боди-билдинг клуба “Слобода”, он је најавио да ће се такмичење одржати 20. јула.

 

ОПШИРНИЈЕ

Локална самоуправа наставиће да помаже добровољним ватрогасцима

Датум: 20.06.2019.

Градоначелник Павле Марков уручио је данас захвалнице члановима свих десет добровољних ватрогасних друштава за предан рад и труд у протеклом периоду. На пригодној свечаности изнет је податак да је лане у нашој средини регистровано око 700 пожара. У гашењу ватрених стихија, поред колега из Ватрогасно-спасилачке јединице, учестовали су и чланови добровољних ватрогасних друштава, док су обилне мајске кише донеле потребу за другом врстом интервенције- испумпавања великих количина воде.

 

ОПШИРНИЈЕ

Компанија „Тиса аутомотив“ отвара погон у Кикинди

Датум: 19.06.2019.

Директори компанија „Јафа“ Бојан Кнежевић и „Тиса аутомотив“ Акош Барна, у присуству градоначленика Кикинде Павла Маркова, потписали су данас Уговор о закупу старог погона компаније „Банини“, који се налази у улици Николе Тесле. Парафирањем документа створени су услови за отварање 320 радних места у Кикинди. Према речима Маркова отварање погона представља значајан догађај за Кикинду, те да се услови пословања у граду перманетно побољшавају.

 

ОПШИРНИЈЕ

Држави, али и граду је важно да се поштују и штите права потрошача

Датум: 18.06.2019.

Вишња Ракић, руководилац Сектора за заштиту потрошача при Министарству трговине, туризма и телекомуникације, данашњи боравак у Кикинди искористила је да се на лицу места упозна са активности овдашњег Удружења потрошача. Овом посетом је започела серија радних састанака са званичницима локалних самоуправа и оваквих удружења широм Србије, како би се још више ојачала свест о неопходности заштите права потрошача.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 352  глас(ов)(а)

Услужни центар


Почев од среде, 06.02.2019. године, плаћање административних такси у Услужном центру могуће је извршити и банкарским платним картицама. 

Е-управа


Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.