Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Развојни фонд Војводине представио Кикинђанима 13 кредитних линија

Датум: 23.01.2020.

Представници Развојног фонда Војводине упознали су данас Кикинђане и мештане околних села са 13 кредитних линија, које су установљене како би произвођачи хране и предузетници унапредили производњу. Дејан Славујевић, из Одсека за маркетинг РФВ, навео је да је правним лицима и предузетницима на располагању шест кредитних линија, док власници пољопривредних газдинстава могу да се определе за неки од седам кредита.

 

ОПШИРНИЈЕ

Прва акција “Кикиндског беби клуба” у 2020. години

Датум: 22.01.2020.

Босиљка Срдић, заменица градоначелника Кикинде, уручила је данас беби пакете родитељима малишана који су рођени током септембра, октобра и новембра прошле године. У оквиру племените акције "Кикиндског беби клуба" обезбеђено је 120 пакета, чија појединачна вредност износи 8.000 динара. Осим најосновније беби опреме, родитељи су и у првој овогодишњој акцији “Кикиндског беби клуба” добили мултифункционалне столице.

 

ОПШИРНИЈЕ

За Часни крст се пливало у Кикинди и Новим Козарцима

Датум: 19.01.2020.

Хладно и тмурно време није поколебало врела срца учесника пливања за Часни крст у Кикинди и Новим Козарцима. Новокозарчани су први у нашој средини организовали пливање за богојављенски крст. Крај језера “Стрелиште” велики број мештана, аплаузима је наградио најхрабрије који су одважно запливали ка Часном крсту. У конкуренцији шесторице мушкараца, први је до богојављенског крста допливао Драго Марковић (21) из Нових Козараца.

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикиндски предузетници прославили крсну славу

Датум: 19.01.2020.

Чланови Општег удружења предузетника данас су обележили крсну славу- Богојављење. Славски колач освештали су свештеници СПЦ, а својим присуством, свечарску атмосферу, употпунили Миодраг Булајић и Саша Танацков, чланови Градског већа. Синиша Пашић, председник Општег удружења предузетника Кикинда, указао је да се чланство константно увећава и да окупља више од 80 предузетника.
 

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 523  глас(ов)(а)

Плати картицом и победи


 ОПШИРНИЈЕ

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.