Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Уметничка дела од лудаје

Датум: 22.09.2019.

Такмичење у уметничком резбарењу лудаје по први пут је одржано на овогодишњим “Данима лудаје”. Радове петоро такмичара оцењивала је стручна комисија састављена од мастер шефова карвинга. Након двочасовног рада најбоље оцењена је лудаја коју је резбарио Саша Малеш из Госпођинаца. - Награда није толико важна колико искуство које добијамо. Учествовао сам на много већим такмичењима, али мени су важнији људи са којима радим и са којима проводим време. Изазов у резбарењу бундеве зависи од тога шта се ради. Цветни аранжмани су ми постали пракса, док су скулптуре изазовније и захтевају преко 20 сати рада – рекао је Малеш, кувар по професији, који карвингом улепшава храну коју припреми.

 

ОПШИРНИЈЕ

Крцат трг, звуци салсе и хитови Митра Мирића и Драгана Мирковић

Датум: 22.09.2019.

Највећа музичка звезда 34. “Дана лудаје”, Драгана Мирковић, у потпуности је оправдала очекивавања публике која је певала углас са њом пуна два сата. У хитовима велике фолк диве уживали су Кикинђани, гости из суседних места, али и велики број туриста из Румуније. Егзалтирану публику посебно је одушевио гест Драгана Мирковић, кад је у једном тренутку сишла са бине и поздравила се на фановима.

 

ОПШИРНИЈЕ

Да сарадња Кикинде са дијаспором буде интензивнија

Датум: 21.09.2019.

Окружни одбори удружења Српско-румунског пријатељства и "Корени" формирани су у нашем граду. Павле Марков, градоначелник Кикинде, оценио је да је оснивање оваквих удружења корак даље у погледу интензивније сарадње са дијаспором.

 

ОПШИРНИЈЕ

На свечаном пријему потврђено да Кикинда има искрене пријатеље

Датум: 21.09.2019.

Свечаном пријему у Градској кући, уприличеном у част 34. “Дана лудаје” присуствовали су амбасадори, председници других градова и општина, представници покрајинске и државне власти, директори институција и компанија. Управо то потврђује да Кикинда има велики број пријатеља.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 437  глас(ов)(а)

Дани лудаје


Srećan Uskrs

 Преузмите Програм

Сајам пољопривреде


Плати картицом и победи


 ОПШИРНИЈЕ

У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.