Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

У Иђошу одржане 3. „Ускршње чаролије“

Датум: 25.04.2019.

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику , у Иђошу су данас одржане 3. „Ускршње чаролије“. Манифестацију су осмислиле чланице Удружења „Вретено“, а учешће у неколико маштовитих радионица је узело око 70 ученика ОШ „Миливој Оморац“. Потом су им се придружили малишани који иду у сеоски вртић.

 

ОПШИРНИЈЕ

“Кикиндски беби клуб” обрадовао родитеље 128 малишана

Датум: 24.04.2019.

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, уручио је данас родитељима 128 беби пакета. У наставку акције „Кикиндског беби клуба“, која се реализује од 2014. године, дариване су бебе рођене током новембра и децембра прошле и прва два месеца ове године.

 

ОПШИРНИЈЕ

Великоселке отворено и искрено о животу на селу

Датум: 23.04.2019.

У оквиру недавно покренуте кампање ” Жене живе и на селу”, чији је циљ друштвено и економско оснаживање жена у руралним пределима, своја искуства на трибини у Банатском Великом Селу поделиле су васпитачица Данијела Васковић, учитељица Владимирка Мирчета и пензионерка Савка Станаревић. О изазовима са којима су жене суочене у сеоским срединама, говорила је и предузетница Јадранка Ступар. Она тврди да је привилегија живети на селу.

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикинда на џудо карти Европе

Датум: 23.04.2019.

Локална самоуправа и Покрајински секретаријат за спорт и омладину пружили су и ове године подршку Џудо клубу “Партизан”, организатору 15. Међународног тренинг кампа. Кикинђани су протеклог викенда организовали 36. Међународног џудо купа за млађе узрасне категорије и 11. Меморијал “Драган Цигановић Цига”. Фасцинантно звучи податак да је ових дана кикиндски “Партизан” угостио око 900 џудиста и џудисткиња.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 295  глас(ов)(а)

Срећан Ускрс


Srećan Uskrs

Услужни центар


Почев од среде, 06.02.2019. године, плаћање административних такси у Услужном центру могуће је извршити и банкарским платним картицама. 

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.