Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Депонија ради, нема места паници

Датум: 16.07.2018.

Горан Триван, министар заштите животне средине, саопштио је да ће за најкасније месец дана бити познати резултати анализа узорака земљишта узетих са кикиндске депоније. Министар и његови сарадници данас су обишли Регионалну депонија за одлагање комуналног отпада која и даље несметано ради. Триван је потврдио да се анализе обављају у Инстититу “Винча”. Иако су резултати неколико узорака већ познати, министар није желео да говори о томе, уз образложење да ће тек по окончану истраге и резултата свих анализа, надлежни државни органи утврди о чему се ради.

ОПШИРНИЈЕ

Сабор фрулаша Војводине окупио двадесетак виртуоза

Датум: 15.07.2018.

На 23. Сабору фрулаша Војводине „Шкрипи ђерам“, одржаном у Иђошу, у изворном и естрадном свирању, надметало се двадесетак уметника из Новог Сада, Србобрана, Старчева, Лештана, Рипња, Сремске Каменице, Кикинде и других места. Фрулаши су се публици представили и у дуетском музицирању. Према одлуци стручног жирија Милорад Марић из Инђије, победио је у изворном свирању. У естрадном је највише показао Алекса Милетић из Старчева. Најбољи војвођански фрулаши изборили су наступ на републичком такмичењу у Прислоници код Чачка.

ОПШИРНИЈЕ

“Кикинда кроз објектив”

Датум: 12.07.2018.

“Кикинда кроз објектив” назив је фото авантуре која ће се 4. августа одржати у нашем граду, у оквиру "Кикиндског лета“. Најављујући први сусрет фотографа Оливера Маринков, из Канцеларије за туризам, навела је да се људима бистрог ока пружа прилика да овековече знаменитости Кикинде. Она је прецизирала да је дружење планирано на четири локације.

ОПШИРНИЈЕ

Пола милиона вредна донација компанија „Мекафор“ и „Банини-Јафа“

Датум: 11.07.2018.

Захваљујући око 400.000 динара вредној донацији компаније „Мекафор“ комплетно је реконструсана расвета у Дечјем и Школском диспанзера. Компанија „Банини- Јафа“ је друштвену одговорност исказала набавком медицинске и друге опреме. Вредност донације износи око 100.000 динара, а та средства употребљена су за набавку два апарата за прозивку пацијената, три апарата за мерење тензије код деце и два пулсна оксиметра.

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 56  глас(ов)(а)

У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.