Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Богат програм “Кикндског лета”

Датум: 23.07.2019.

И ове године градска управа за све суграђане уприличила је бројне садржаје у оквиру манифстације “Кикиндско лето”. Сви који воле могу да уживају у летњем биоскопу, већ сутра у 20 сати и 30 минута почиње ФЕНОК у дворишту курије, а наш град домаћин је познатним светским вајарима у оквиру Интернационалног симпозијума у терактори “Тера 2019”, напоменула је Јасмина Миланков из Одсека за послове развоја града.

 

ОПШИРНИЈЕ

Ђаци генерације награђени путовањем

Датум: 23.07.2019.

Градоначелник Павле Марков уприличио је у градској кући пријем за ђаке генерације основних и средњих школа. Градска управа за њих је обезбедила путовања, за основце пет дана у едукативно-спортском кампу у Орашцу, док је за средњошколце обезбеђен тродневни пут у Словенију. Поздрављајући ученике и њихове родитеље Марков је истакао да му је изузетно задовољство што Кикинда има велики број младих и талентованих ђака.

 

ОПШИРНИЈЕ

Корпулентни Словенац у Новим Козарцима је непобедив

Датум: 21.07.2019.

Матијаж Белшак поново је у Новим Козарцима доказао да је непобедив. Корпулентни Словенац суверени је победник 17. Стронгмен Еуро купа. Одбранио је прошлогодишњу титулу и доказао да је на терену код чувене новокозарачке “Котарке” непобедив.

 

ОПШИРНИЈЕ

“Сова фест” испунио очекивања публике, извођача и организатора

Датум: 20.07.2019.

Далибор Оличков, координатор кикиндске Канцеларије за младе, оценио је да је премијерни “Сова фест” испунио очекивања публике, извођача и организатора. Дводневни урбани фестивал, у дворишту Културног центра, организован је поводом 10. рођендана кикиндске Канцеларије за младе.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 381  глас(ов)(а)

Плати картицом и победи


 ОПШИРНИЈЕ

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.