Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

До краја године рок за регистрацију стамбених зграда

Датум: 18.11.2017.

И у Кикинди ће до краја године, у складу са Законом о становању и одржавању зграда, свака стамбена јединица морати да се региструје, али и да се изаберу управници зграда. У нашем граду постоји више од 150 зграда, а до сада је регистровано тек десет. Овај податак је на састанку уприличеном са заинтересованих суграђанима, станарима зграда, изнела Биљана Фелбаб, секретарка Секретаријата за стамбено-комуналне послове, урбанизам и привреду.

ОПШИРНИЈЕ

Адекватно награђене најбоље бизнис идеје

Датум: 17.11.2017.

Са жељом да се у Војводини смањи број незапослених младих лица, афирмише развој преузетнишва и повећа број оних који су покренули сопствени бизнис, осмишљен је и реализован пројекат “Истражи свој бизнис- фаза 2”. Швајцарска агенција за развој и сарадњу је са 25.000 франака подржала пројекат чији је носилац Регионални едукативни центар „Банат“ из Зрењанина, а партнер Град Кикинда.

ОПШИРНИЈЕ

Средњошколци пружили допринос обележавању “Недеље парламентаризма“

Датум: 15.11.2017.

Кикиндски средњошколци су веома успешно, по трећи пут заредом, ученичке клупе заменили одборничким и опробали се у улози одборника. Симулација седнице локалног парламента одржана је у оквиру „Недеље парламентаризма“, која се у Србији одржава од 13. до 19. новембра. Председница градске Скупштине, Станислава Хрњак, није крила да је пријатно изненађена политичком културом коју су млади суграђани показали за говорницом и у скупштинском дому.

ОПШИРНИЈЕ

Кикинђани угостили званичнике локалних парламената Севернобанатског округа

Датум: 15.11.2017.

Председница градске Скупштине, Станислава Хрњак, данас је угостила представнике општина Севернобанатског управног округа. Повод за сусрет и размену искустава домаћина и њихових гостију јесте „Недеља парламентаризма“ која се обележава од 13. до 19. новембра.

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... По чему је Кикинда најпрепознатиљивија?
ГЛАСАЈТЕ 147  глас(ов)(а)

НАГРАДА „ТУРИСТИЧКИ ЦВЕТ“


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"